Nyár végi snack: jalapeno poppers golyó formában

2018. szeptember 01.
A jalapeno popperst nem volt nehéz megkedveltetni a hazai közönséggel. Nemes Nóra, az ízHUSZÁR online gasztromagazin bloggere a Nosalty-ról hozta el nektek a recept gyors verzióját. Mert még tart a nyár!

A nyárhoz valahogy jobban illik a junk food, mint a hűvösebb, őszi-téli napokhoz – bár tény, hogy olyankor is nagyon jól tud esni egy forró, totyakos szendvics vagy hamburger. Ilyenkor sok a buli, a spontán összejövetel, könnyebben kimozdulunk, mint a novembertől-márciusig tartó ködös-nyálkás időben.

Úgyhogy hiába az olajban sütés, én most a nyár végére időzítettem ezeket az elképesztően finom, nyúlós, pikáns, roppanós baconnal turbózott kalóriabombákat.

Az ötlet onnan jött, hogy nagyon szeretem a jalapeno popperst, és van is hozzá egy tökéletes receptem, de ritkán készítem, leginkább jalapenohiány miatt. Néha bele lehet ugyan futni egy-egy nem szakboltban is, de általában olyan pofátlan áron adják, hogy annyiért inkább nem veszek belőle akkora mennyiséget, ami egy tisztes adag jalapeno poppershez kellene – ha már egyszer bebüdösítem a konyhámat, nem fogok nekiállni 6 darabot kisütni. Az ehhez való mennyiségekből viszont tisztességes adag lesz, és összesen 3 árva jalapeno kell bele, annyi még belefér.

A vele való macera sem sokkal több, pedig nem bánnám, ha a kellemetlen panírozós részeket át lehetne ugrani. Arra kell csak figyelni, hogy tényleg jól lehűtsük a kis sajtgolyókat még a bundázás előtt, mert ha kicsit kienged, menthetetlenül szétfolyik a forró olajban, és akkor tutira elromlik a vidám délutáni kedvünk. Nem fogok hazudni, nem lesz bevett vendégváró falat, viszont annyira finom, hogy bántam volna, ha nem próbálom ki. Úgyhogy, ha valaki előtt villantani akartok egy brutálisan finom snackkel, és nem érdekel titeket a kalória, akkor mindenképpen próbáljátok ki – készítsetek mellé valami ütős kis szószt, tunkolgassatok, és gyönyörködjetek a nyúlós sajt látványában az utolsó bulis nyári napokon!

Keresd a receptet a Nosalty ízHUSZÁR magazinjára!