Kedvenc helyünk a héten: Gerlóczy Kávéház

2018. november 14.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Egy saroknyi Párizsba csöppen az, aki a Vitkovics Mihály utca környékén andalog, ha pedig fokozni szeretné a Montmartre-i életérzést, a Gerlóczy Kávéházban fog kikötni. Akármikor járok erre, a Kamermayer téren süt a nap, a XIX. századi épület előtt álló hatalmas szilfa pedig olyan romantikusan veti rá árnyékát a terasz piros tonett székeire, hogy az bármelyik francia filmben megállná a helyét.

Az étterem felett a kávéház szobáit (Rooms de Lux) lehet kivenni, igazi rejtekhely az idelátogató vendégeknek, egy szuperfrekventált helyen, a város szívében.

A reggeli mellett népszerű az ebédmenüjük, a vacsorákat esténként pedig hétvégén hárfa vagy zongoraszó kíséri az „autentikus” romantika jegyében.

Idén ősztől év végéig, hetente újabb budapesti étterem séfe hozza el specialitásait a konyhára, vagy éppen a Gerlóczy-ra jelemző magyaros és nemzetközi bisztróételeket gondolja újra.

Mi az Olimpia konyhafőnökének, Ádám Csabának a menüjéből választhattunk, akinek a listáján előkelő helyen áll a fácánleves töltött tésztával, a csirke ballotine, az angus spicc céklával és a dióval töltött cukkinis paprika.

Persze mindet végigkóstoltuk, engem az utóbbi győzött meg leginkább, a desszertre viszont egyszerűen nem maradt hely a hasunkban, akármennyire is szerettük volna. De ez így is van jól, mert úgyis vissza kell térnünk egy kávéra és a klasszikus Gerlóczy szeletre!

4 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Kiknek ajánljuk: Párizs és a romantika menthetetlen szerelmeseinek, akik órákig el tudnak időzni az árnyas teraszon egy kávéval és egy jó könyvvel. Ezek után talán már mondani se kéne, de 10/10-es randihelyszín.

Mikor: napközben, főként ebédidőben igazi vitaminbomba kint ülni és élvezni a napsugarakat. Az ebédmenü változatos, így biztosan mindenki talál valami szimpatikusat az étlapról. A Tour de Chef program március 10-ig tart. Az aktuális vendég séfről és menüről a kávéház facebook oldalán kapható információ.

Árfekvés: a kétfogásos ebédmenü 2490 Ft, három fogást pedig 2990 Ft-ért kérhetünk a Tour de Chef alatt.

Marie Claire plusz: az az utánozhatatlan miliő, ami a környék adottságaiból adódóan is csak kevés helyen van jelen.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi