Kedvenc helyünk a héten: Börze

2018. október 12.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Újhullámos koktélbárok ide, rusztikus hipszterbisztrók oda, jó néha beülni egy helyre, ahol kifinomultsággal és céltudatos eleganciával körülvéve vacsorázhatunk, vagy egy kevésbé rohanós hétköznap így adjuk meg a módját az ebédmenünknek. A Nádor utcai Börze a békebeli kávéházak hangulatát hivatott feleleveníteni egy házias menüsorral, és csemegepulttal feltúrbózva.

Aki szereti a Menza Éttermet, bizonyára a Börzében sem fog csalódni, mivel mindkét helynek ugyanaz a megálmodója. Vidák László ezúttal is a minőséget és az értékeket tartotta szem előtt, a magyar konyhát ezért sem szerette volna újragondolni, sokkal inkább hazai klasszikusokkal operálni.

Ebédidőben szinte teljesen teltház van az egykori Tőzsdepalota melletti étteremben. Amikor mi érkeztünk, csak a lefoglalt asztalunk állt üresen, elég hamar sikerült is kényelembe helyezni magunkat a stílusos, vörös heverőkre. Márványmintás asztalok és thonet székek fokozzák a Börze alapból retró hangulatát, a csemegepult pedig ideális ár-érték arányban kínál kolbászoktól kezdve a tepertőig mindent, amiből szeretnénk haza is vinni.

Nyugodtan lehet éhesen érkezni – sőt ajánlott is – főként ha nagyon szívesen ennénk olyasmit, amit például nagymamánk asztalánál kóstoltunk. A specialitásuk az újházi gyöngytyúkleves csigatésztával, de az étlapon találunk rakott krumplit vagy éppen grillezett kacsamájat is, szezontól függően. A házias fogások mellett a séf ajánlatában viszont mindig áll valami különlegesség, például ázsiai gombakrémleves vagy grillezett lazac, évszakonként változó körettel.

13 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Reggelizni is szeretnénk visszatérni, az étlap szerint széles a választék a tojásos variációkat illetően, ahogy van opció egy könnyedebb, smoothie-val kísért napindító vagy pezsgős, úgynevezett “fölséges reggeli” elfogyasztására is.

Most vasárnap pedig őszi pasztell és chillis színekben pompázó krizantémokat is hazahozhatunk a Börzéből, mivel 10:00-16:00-ig Karol & Blase cut flowers tart vásárt. A Facebook eseményért kattints ide. 

Kiknek ajánljuk: azoknak, akik fejben még a múlt század Budapestjén élnek, és jó ár-érték arányban ennének valami finom hazait.

Mikor: ha korán érkezel, ebédidőben, de romantikus vacsorára és ráérős reggelikhez egyaránt kiváló célpont.

Árfekvés: az ebédmenü minden hétköznap 11.30-14.00-ig 1490 Ft-ért kérhető, amely egy levest és egy kellően laktató főételt foglal magába.

Marie Claire plusz: a logóban is visszaköszönő gyöngytyúk és az étlapon tevékenykedő társai. Emellett a hatalmas terasz, amire sajnos most tavaszig megint várnunk kell.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi