Forró karamelles süti a legjobb választás

2018. december 15.
Kint dübörög a tél, akkor odabent élvezzük ki ezt a csodás morzsasüteményt. Amit készíthetünk bármilyen gyümölccsel, amit szezonálisan kapunk. Nemes Nóra, az ízHUSZÁR online gasztromagazin bloggere osztja meg veletek kedvenc receptjét.

hát úgy néz ki, a tél nyomakszik erősen. Szomorú, mert ha belegondolok, hogy ez mostantól esetleg február végéig, vagy még rosszabb, márciusig így lesz. De mivel változtatni úgysem tudunk ezen, nincs más hátra mint előre – bele kell törődni, és kicsit átalakítani a programot. A nyálas, hideg, ködszitálós időjárásnak is megvannak a szépségei, csak éppen házon belül. És hát igen, amíg várunk az adventre, és nincs szezonja a saját kézzel, délutánokon át fabrikált ajtódíszeknek, ezek a szép tevékenységek általában kajálással függenek össze. Most is.

Az almás pite kétséget kizáróan a szezon egyik aduásza, viszonylag olcsó, nem tart túl sokáig elkészíteni, és mindenki szereti. Mindig jó választás, de néha ugyanakkora energiabefektetéssel egy hasonló jellegű süteményt kapunk, csak kicsit különlegesebbet.

Például morzsasütit! Ami persze nem szezonális, bármikor készíthetjük az én személyes kedvencem például az apró, nyári bogyós gyümölcsökből készült változat – viszont lazán igazíthatjuk a szezonhoz. És mivel normál esetben ilyenkor a körtés édességekben kéne bokáig járnunk, körtével készítettem.

Annak érdekében pedig, hogy a kinti idő is vállalhatóbb legyen, nyakon öntöttem a bűnös élvezetek egyik első számú forrásával, a meleg, enyhén sós karamellszósszal. Innentől kezdve tényleg csak egy jó könyv és egy puha takaró kell, meg esetleg egy bögre forró ital – mondjuk egy házi készítésű gyömbéres tea. Ha még ezek után is gond a kinti zimankó, akkor sajnálom…én mindent megtettem, hogy jobb kedvre derítselek Titeket.

A receptért kattints a Nosalty ízHUSZÁR magazinjára!