Forralt bor vagy tojáslikőr helyett jó ötlet lehet idén néhány különleges koktéllal feldobni az ünnepi menüt! Mutatunk néhány csodás receptet, melyeknek a prosecco a sztárja!
Fotó: Unsplash.com
Vörösáfonyás varázslat
- 350 gramm vörösáfonya
- 3/4 csésze mész
- 3/4 csésze víz
- 1 üveg Prosecco
Egy közepes serpenyőben forralljuk össze az áfonyát, a mézet és a vizet. Addig főzzük, amíg az áfonyák teljesen pépesre olvadnak, majd hagyjuk kihűlni a keveréket.
Az áfonyát szűrjük át egy finom szűrőn, passzírozzuk át a szirupot, de a gyümölcs héja már ne kerüljön bele! 6 pezsgőspoharat töltsünk meg 2-2 evőkanál áfonyasziruppal és öntsük fel őket proseccóval!
Fügés és fűszeres
- 6 darab friss füge kockákra vágva
- 1 kisebb, érett szilva felkockázva
- 0,5 dl bodzaszörp
- 1 citrom leve
- 2-3 evőkanál méz (ízlés szerint)
- 1 evőkanál friss kakukkfű (plusz még egy kevés a tálaláshoz)
- prosecco
A fügét, a szilvát, a bodzaszörpöt, a citromlevet, a mézet és a kakukkfüvet coctail shakerben zúzzuk össze. A fügét és a szilvát néha külön nyomkodjuk meg egy kicsit, hogy kieresszék a levüket. Adjunk hozzá jeget és erőteljesen rázzuk össze, míg teljesen pépesre zúzódnak a gyümölcsök.
A jeges keveréket töltsük poharakba és öntsük fel őket proseccóval!
Barackos-kókuszos puncs
- 2 kanál kókusz sorbet
- 4 kimagozott és felvágott sárgabarack
- 1 és 1/2 csésze víz
- 3,5 dl prosecco
- 1/2 csésze cukor
- egy csipet só
A sárgabarack püréhez egy serpenyőben felforraljuk a barackokat a vízzel, a cukorral és egy csipet sóval. Ha már teljesen puhák a barackok, megvárjuk, míg kihűl a keverék és robotgéppel tovább pépesítjük.
Tegyünk két pohárba 2-2 evőkanál sárgabarackpürét, 1-1 kanál kókusz sorbet-t, majd öntsük fel proseccóval!