Bár sok vegetáriánus és vegán vallja, hogy a növényi ételek elkészítésekor nem a húsos fogások „másolatára”, hanem alanyi jogon működő zöldséges fogások megalkotására kell törekednünk, ha korábban ettünk húst, azért hiányozhat néhány régi kedvenc. A ropogós csirkeszárny sokak szeretett csemegéje, és szerencsére zöldséges verzióban is el lehet készíteni – méghozzá karfiolból! Gyors, könnyed, a fűszerek pedig garantáltan visszahozzák a csirkeszárnyas lakomák élményét!
Hozzávalók:
- 1 közepes karfiol
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 2-3 evőkanál olíva olaj
- 1 csésze liszt (lehet teljes kiőrlésű is)
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 3 evőkanál csípős szósz
- só és bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral!
A karfiolt szedjük falatnyi rózsákra!
Egy nagyobb edénybe szórjuk bele a lisztet majd adagoljunk hozzá fokozatosan 1 csésze vizet, míg krémes tésztát kapunk. Adjuk hozzá a fűszereket, keverjük el alaposan!
A karfiolokat mártsuk a tésztába, majd helyezzük el őket a sütőpapírra – hagyjunk helyet a rózsák között!
Süssük őket aranybarnára 20-25 perc alatt.
Egy másik tálban keverjük össze az olíva olajat és a csípős szószt! Forgassuk meg benne a megsült karfiolokat, majd helyezzük vissza őket a sütőbe, és további 10-15 percig süssük!
Végül ízesítsük még sóval és borssal, valamilyen szósszal, például joghurttal vagy avokádókrémmel kínáljuk!