Nem szégyen bolti leveles tésztát használni, hiszen így idő szűkében is élvezhetjük a frissen sült, ropogós tésztákat anélkül, hogy órákat pepecseltünk volna a gyúrással, pihentetéssel, kelesztéssel. Különösen jó alapanyagai a sós francia tartoknak, amiknek töltelékét kedvünk szerint variálhatjuk kedvenc finomságainkkal! Az alábbiakban egy körtés-póréhagymás verziót mutatunk, amit kecskesajt teszt még különlegesebbé és pikánsabbá!
Forrás: British-leeks.co.uk
Hozzávalók:
- 250 gramm leveles tészta
- 2 közepes póréhagyma
- 50 gramm vaj
- egy kevés őrölt fahéj
- egy kevés őrölt szerecsendió
- 2 érett körte
- 75 gramm kecskesajt
Elkészítés:
- A tésztát nyújtsuk ki körformára, hogy beleférjen egy körülbelül 20 centis piteformába majd hagyjuk pihenni egy keveset!
- A póréhagymát kicsit fonnyasszuk meg a vajon, majd oszlassuk el a formába helyezett tésztán!
- A körtét vágjuk szeletekre és helyezzük el a hagymás réteg tetejére, majd morzsoljuk rá a kecskesajtot is! Hintsük meg az egészet egy kis fahéjjal, szerecsendióval és egy kevés borssal!
- Sütőben süssük a tartot körülbelül 25 percig, míg a tészta megemelkedik, a sajt pedig bugyogni kezd!