Körtés-póréhagymás tart percek alatt

2019. január 17.
A francia konyhában népszerű sós tartok tökéletesek könnyű vacsorának vagy egy kiadós salátával kiegészítve akár ebédnek is. Az alábbi egy igazán látványos, mégis egyszerű recept!

Nem szégyen bolti leveles tésztát használni, hiszen így idő szűkében is élvezhetjük a frissen sült, ropogós tésztákat anélkül, hogy órákat pepecseltünk volna a gyúrással, pihentetéssel, kelesztéssel. Különösen jó alapanyagai a sós francia tartoknak, amiknek töltelékét kedvünk szerint variálhatjuk kedvenc finomságainkkal! Az alábbiakban egy körtés-póréhagymás verziót mutatunk, amit kecskesajt teszt még különlegesebbé és pikánsabbá!

Forrás: British-leeks.co.uk

Hozzávalók:

  • 250 gramm leveles tészta
  • 2 közepes póréhagyma
  • 50 gramm vaj
  • egy kevés őrölt fahéj
  • egy kevés őrölt szerecsendió
  • 2 érett körte
  • 75 gramm kecskesajt

Elkészítés:

  1. A tésztát nyújtsuk ki körformára, hogy beleférjen egy körülbelül 20 centis piteformába majd hagyjuk pihenni egy keveset!
  2. A póréhagymát kicsit fonnyasszuk meg a vajon, majd oszlassuk el a formába helyezett tésztán!
  3. A körtét vágjuk szeletekre és helyezzük el a hagymás réteg tetejére, majd morzsoljuk rá a kecskesajtot is! Hintsük meg az egészet egy kis fahéjjal, szerecsendióval és egy kevés borssal!
  4. Sütőben süssük a tartot körülbelül 25 percig, míg a tészta megemelkedik, a sajt pedig bugyogni kezd!