Csirkeszárny helyett ropogós karfiol

2019. január 06.
A ropogós, fűszeres csirkeszárny isteni ropogtatnivaló laza vacsorákhoz vagy közös meccsnézéshez, de mi van azokkal, akik növényi alapú étrenden élnek? A karfiol tökéletes alternatíva lehet, ráadásul tényleg villámgyorsan elkészül!

Bár sok vegetáriánus és vegán vallja, hogy a növényi ételek elkészítésekor nem a húsos fogások „másolatára”, hanem alanyi jogon működő zöldséges fogások megalkotására kell törekednünk, ha korábban ettünk húst, azért hiányozhat néhány régi kedvenc. A ropogós csirkeszárny sokak szeretett csemegéje, és szerencsére zöldséges verzióban is el lehet készíteni – méghozzá karfiolból! Gyors, könnyed, a fűszerek pedig garantáltan visszahozzák a csirkeszárnyas lakomák élményét!

Hozzávalók:

  • 1 közepes karfiol
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 2-3 evőkanál olíva olaj
  • 1 csésze liszt (lehet teljes kiőrlésű is)
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 3 evőkanál csípős szósz
  • só és bors

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral!

A karfiolt szedjük falatnyi rózsákra!

Egy nagyobb edénybe szórjuk bele a lisztet majd adagoljunk hozzá fokozatosan 1 csésze vizet, míg krémes tésztát kapunk. Adjuk hozzá a fűszereket, keverjük el alaposan!

A karfiolokat mártsuk a tésztába, majd helyezzük el őket a sütőpapírra – hagyjunk helyet a rózsák között!

Süssük őket aranybarnára 20-25 perc alatt.

Egy másik tálban keverjük össze az olíva olajat és a csípős szószt! Forgassuk meg benne a megsült karfiolokat, majd helyezzük vissza őket a sütőbe, és további 10-15 percig süssük!

Végül ízesítsük még sóval és borssal, valamilyen szósszal, például joghurttal vagy avokádókrémmel kínáljuk!