2018. november 08. | Füge Kata

Mennyei pesztós sütőtök fetával és gránátalmával

Az őszi sütőtök-sorozat második fogása, a pesztóval és más kiegészítőkkel újabb dimenzióba emelt sült sütőtök bloggerünk, Futureater receptje alapján.

Ősszel nem lehet betelni a sütőtökkel, így a klasszikus receptek mellett most arra mutatunk tippet, hogyan tegyük izgalmassá a legegyszerűbb verziót. A sütőben sütés igazán nem igényel sok figyelmet, az elkészült sütőtököt pedig különböző kiegészítőkkel tehetjük még ízletesebbé. Az alábbi receptben pesztót, gránátalmát és feta sajtot használtunk, ami egyrészt kirobbanóan finom ízkombináció, másrészt könnyen bevethető, ha bármilyen más sült zöldségből emlékezetes vega fogást szeretnénk varázsolni.

Sütőtök pesztóval, fetával és gránátalmával
2 főre

  • 40 dkg sütőtök
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 csipet só, 1 csipet frissen őrölt bors
  • 10 dkg feta sajt
  • 3 ek zöld pesztó
  • 1/2 gránátalma magjai

  1. A sütőt 200 fokra melegítjük.
  2. A sütőtököt meghámozzuk, és tetszés szerinti szeletekre vágjuk (pl. 2 cm vastag háromszögekre), majd egy nagyobb tálában összeforgatjuk az olívaolajjal és a sóval.
  3. A sütőtököt egy sütőlapon egy rétegben elrendezzük, majd mintegy 45 perc alatt, közben néhányszor megforgatva puhára sütjük.
  4. Tálaláskor a sütőtökre morzsoljuk a fetát, rákanalazzuk a pesztót, majd megszórjuk a gránátalma magjaival.
  5. Főtt rizzsel vagy friss kevert salátával tálaljuk.

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

5 élelmiszer, amit mindig moss meg alapanyag

5 élelmiszer, amit mindig moss meg