Kedvenc helyünk a héten: Café Parisi

2019. február 13.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Újra megnyílt a Parisi Nagy Áruház impozáns kávéháza az egykori Divatcsarnok első emeletén. Lotz Károly freskói alatt, változatlan eleganciával körülvéve élvezhetjük az időutazást és a századvég kedvenc süteményeit.

Gimnazista voltam, amikor az apukám meghívott sütizni az akkor még Book Café-ként működő Lotz-terembe. Tinilányként persze már akkor is lenyűgözött a hely barokkos enteriőrje és a bálterem luxust sugárzó atmoszférája. Aztán 2017-ben bezárta kapuit az Alexandra, vele együtt a kávézó, és egészen tavaly decemberig nem is hallottunk róla. Karácsony előtt Café Parisi néven nyitott újra változatlan belsővel, ám 1-2 apró változtatással az étlapon.

A megnyitón balett- és zongoraművészek emelték a reggeli színvonalát, a mini croissant-ok és pezsgő mellett pedig tényleg úgy éreztük magunkat, mint bizonyára Blair Waldorf villásreggeli közben.

Az emelet otthon adott már casinónak, báloknak,  Kovács Kristina, a hely rendezvényszervezője pedig elárulta, hogy a jövőben még inkább helye lesz a művészetnek a Lotz-teremben. A kávézót ugyan már a nyitás óta elárasztják a különböző privát foglalások, mindenki számára nyitott szépirodalmi, zenés, és táncos estek is már javában szervezés alatt állnak.

10 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Az étlapon a hagyományos, hazai cukrászsütemények dominálnak, a Rákóczi túróstól kezdve kérhetünk zserbót, dobos tortát de nagy meglepetésünkre helyet kapott az étlapon egy isteni nyersvegán, citromos torta is! A Julius Meinl kávénkat  vagy teánkat Zsolnay-porcelánokból kortyolhatjuk, és ha jobban megéheznénk a sütizés előtt, lazacos, chedaros vagy füstölt sonkás bagettet is kérhetünk mellé.

Kiknek ajánljuk: akik szeretnek idilli környezetben, zongoraszó mellett dolgozni, nekik főként a délelőtti órákban érdemes érkezni. Késő délután a hatalmas térre való tekintettel kicsit tovább kell várnunk a kiszolgálásra, de ide tényleg csak akkor szabad jönni, ha nem rohanunk, így tudjuk csak igazán értékelni, hogy a Café Parisiban megáll az idő.

Mikor: A hangulatért és a nyüzsgő, nagypolgári atmoszféráért pedig a hét bármelyik napján érdemes elsétálni egy kávéra a Párisi Nagy Áruház, első emeletére.

Nyitvatartás: hétfőtől vasárnapig 9.00-21.00 óráig.

Árfekvés: a sütemények ára 690-1090 Ft-ig mozog, kávét 590 Ft-tól kérhetünk, míg a szendvicsek 1990 Ft-ba kerülnek.

Marie Claire plusz: a múltszázadi hangulat, ami ma már csak igen kevés helyen érhető tetten ennyire hitelesen.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi