Bemutatta új borait a Juliet Victor

2019. március 24.
A Juliet Victor borászat a Textúra étteremben mutatta be a 2017-es évjárat tételeit: történelmi dűlős száraz furmintokat és az édes szamorodnit. A borokhoz Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra executive chefje párosított fogásokat.

A mádi központú Juliet Victor borászat bemutatta a 2017-es évjárat három száraz fehér dűlőszelektált furmint és Tokaji édes szamorodni borait. „A furmint a magyar bor nemzetközi felemelkedésének a lehetősége. Egy olyan autentikus szőlőfajta, amelyből a Juliet Victor a legmagasabb minőségű, világviszonylatban összemérhető bort próbál készíteni” – mondta Váradi József, a Juliet Victor borászat alapító-tulajdonosa.

„Mi szőlészetről beszélünk, nem borászatról. Nem próbálunk technológiával kompenzálni, és csak a saját termést dolgozzuk fel. A bor minősége a szőlőből jön, mi erre építjük a filozófiánkat… persze innovatív közegben” – mondta a tulajdonos.

„A Juliet Victor 2017-es Tokaji édes szamorodni a 2016-os évjárat tapasztalataira épít, amelyet tovább erősít az évjárat adta lehetőség. A 2016-os évjáratunk Japánban a világ egyik legjobb édes borának lett megválasztva, így nagyon magasra tesszük” – értékelte Váradi a borászat csúcsborát.

Utóbbihoz Sárközi Ákos csokoládé muosse, piemonti mogyoró ganache, vérnarancs coulis desszertet párosított. „Az ötlet, hogy csokoládé brownie és piemonti mogyoró mousse alapú desszert készüljön, a mogyoró ganache krémességge adott inspirációt, amely szépen vezeti a bor magas sav tartalmát. A vérnarancs coulis, lágyít a cukor érzetem és frissességet, könnyedséget ad.”