Kedvenc helyünk a héten: Good Karma

2019. április 17.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Teltházas ebédidőkkel és sűrű online rendelésekkel indult Buda egyik legfrissebb szellemiségű, egészségtudatos étterme, a Good Karma. Alapítója, az amerikai Jennifer Webster a filmszakmából váltott vendéglátásra, miután legyőzte súlyos betegségét. A gyógyulást követően életmódot váltott, és párhuzamosan egy olyan konyhát álmodott meg Budapesten, melynek ízei nemcsak közel állnak a szívéhez, de receptjei főként fenntartható forrásból beszerezhető, zöldéges hozzávalókra épülnek. Így esett a választás Indiára, ahogyan a névválasztásból már sejthettük is.

Jennifer karmája egyébként nem is lehetne jobb, ami a lokációt illeti. Buda egyik legnyüzsgőbb környékén, a Lövőház utcában nyitotta meg a helyet tavaly októberben, amely azóta is elsöprő népszerűségnek örvend. Sikerüket leginkább az igazolja, hogy a pestiek nagy örömére hamarosan megnyitják második éttermüket az Október 6. utcában, így a Wolt házhozszállító applikációjában is kiszélesedik a 4 km-es elérési körzet határa.

5 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Glutén-, és laktózérzékenyek egyaránt jól fogják érezni magukat itt, de a vegánok és a húsevők is éppúgy találhatnak opciót a menüsoron. Jennifer tudatosan gondolkodott nem kizárólag vegán étteremben, mivel tapasztalatai alapján a baráti társaságokban könnyen konfliktusforrássá válhat az étterem kiválasztásakor, ha nincs mindenki számára alternatíva.

Rendeléskor – akárcsak a Padthaiban -, mi magunk állíthatjuk össze a fogást aszerint, hogy milyen alappal, feltéttel és szósszal ennénk a menüt, így idővel minél több variációt kipróbálhatunk.  Specialitásuk a vega dosa tekercs, amely beáztatott, majd leturmixolt rizsből és lencséből készül. Mi sem hagyhattuk ki, hús helyett viszont sült karfiollal, háromféle chutney-val és bőséges zöldségkörettel választottuk.

Húsos opciónak a bárány kebabot (darált bárányhús,római köménnyel, gyömbérrel, koriander, menta, tamarind és joghurt chutney-val) is megkóstoltuk basmati rizzsel (meleg rizs, csicseriborsó, répa, uborka, vörös káposzta). Izgalmas ízek meglepő kombinációja, amiért megőrülnek a környékbeliek. „Van olyan vendégünk, aki már minden nap nálunk ebédel”- meséli Jennifer, és azt is elárulta legnagyobb elismerés számára az volt, amikor Indiából érkező vendégei saját, házi főztjükhöz hasonlították az itt kóstolt ebédjüket.

Nagyon örülünk, hogy hamarosan Pesten is nyílik belőle egy, mert szükségünk van még ilyen változatos, színes és egészséges ételeket kínáló konyhára a városban!

Marie Claire plusz: a Good Karmában másképp oldják meg a pazarlás elkerülését: zárás után kihelyeznek egy kosarat, amelybe a rászorulóknak készítenek kisebb ételcsomagokat.

Kiknek ajánljuk: persze azoknak, akik elfogultak az indiai ízekkel, és fontos számukra, hogy fenntartható forrásból származó alapanyagokból egyenek egészségeset és nagyon finomat.

Chai brownie és specialitásuk, a cococcino (kókusztejes capucino)

Mikor: hétfőtől szombatig 11.00-20.00-ig érkezhetünk. A törzsvásárlói kártyát pedig testhezálló módon újraértelmezték egy úgynevezett karmagyűjtő kártya formájában. Jótékony cselekedeteink után meglepetésekkel várnak.

Árfekvés: főételek közül 1750 Ft-2100 Ft-ig válogathatunk kedvünkre, míg a levesek 990 Ft-ért, a desszertek 600-790 Ft-ig kérhetők.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi