Kedvenc helyünk a héten: Société Bistro & Bar

2019. április 24.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Misztikus várakozással teltek a Société Budapest megnyitása előtti hónapok, decemberben azonban végre lehullt a lepel, és megszületett Budapest legújabb inspirációs tere. A Sas utca 15. alatt Gerster Károly tervei alapján épült ház az évek során számtalan átalakításon ment keresztül, a nagypolgári eleganciára viszont változatlanul erős hangsúlyt fektettek.

Kifinomult enteriőrelemek, gondosan megtervezett hangulatvilágítás és ehhez passzoló zene fogadja a Societé vendégeit, ahová jelenleg nagyszabású rendezvényekre, kerekasztalbeszélgetésekre és a ház utcafrontra néző, decens éttermébe érkezhetünk.

A konyhát Krasznai Norbert séf vezeti, akivel tavaly a Hold utcai piacon már találkoztunk. Pop-up jelleggel itt mutatta be először terveit, ma pedig már a Société Bistro falai között alkot nemzetközi színvonalon, regionális alapanyagokat előtérbe helyezve. A tálalás, minőség és mennyiség kombinációjaként a fine-dining és a bisztrókonyha fúziója jellemző a konyhára, melynek ár-érték aránya is meglepően jó.

Látogatásunkkor a nagy sikerre való tekintettel még a DiningCity Országos Étterem Hét étlapja is elérhető volt, így összevetve a heti ajánlattal innen is, onnan is válogattunk a repertoárból.

Az utóbbi menüsor egyébként hetente változik, míg az À la carte szezonálisan, a friss alapanyagokat feltétlenül szem előtt tartva.

A háromfogásos ebédünk paradicsom consomméból kagylóval és édesköménnyel, valamint prosciuttós, joghurtos zöldborsó veloutéval indult, melyet vérnaranccsal és paszternákkal körített tőkehal és tárkonyos csirke supreme sütőtökkel követett. A zöldségek frissessége és az ízek különleges harmóniája adta számunkra leginkább a pluszt, ami miatt a Sociétét választanánk a napi ebédünk helyszínének.

Persze a desszert mellett sem mehetünk el szó nélkül, az Étterem Hétről méltán népszerű málnás étcsokoládégombóc tálalása éppúgy felér egy művészeti alkotással, mint a kókuszos, mangós fehércsokoládé-költemény.

Nem csak a bistro konyhája vált sok környéken dolgozó azonnali törzshelyévé, a Nagy Gatsby partyjait idéző bár részleg éppolyan sikeresnek bizonyult a nyitás óta: a múlt héten bekerültek az Év Top 3 Új Bárjai közé, Tüdős Máté Sparkling kategóriában lett magyar bajnok, Horváth Réka pedig Long drink kategóriában vitte az első helyet.

Ezek után gondolkodás nélkül Rékára bíztuk magunkat a koktélok terén. Ajánlására a ház egyik signature koktélját, a bébirépával díszített, citrusos-répás-vérnarancsos Rabbit Hole-t és az ötletes névre hallgató Peach Please-t kóstoltuk. Egyébként külön örültünk Rékának, hogy végre egy nőt is látni a keverőpoharaknál, a szakmában jellemzően férfi bartender kollégák mellett.

10 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Mikor: ebédidőben azért, mert az üvegablakokon innen úgy érzékeljük, mintha egy kicsit megállna a város, és mi is megpihenhetünk, miközben elmerülünk az ízek művészi világában. Este pedig a stílusos éjszakai életért érdemes benézni a barátokkal, a nem mindennapi koktélfelhozatal végig kóstolásáért.

NYITVATARTÁS

Kedd – Szombat: 12:00-0:00

(Konyhánk 22:00-kor zár)

Vasárnap – Hétfő: Zárva

societe

Kiknek ajánljuk: honlapjukon az áll, hogy „a magaskulinária rajongóinak”, amit magunk se fogalmazhattunk volna meg jobban. Ezen kívük minden kozmopolitának, aki szívesen mozog a stílusos éjszakai nyüzsgés középpontjában.

Marie Claire plusz: a látványkonyha, amelyen keresztül már maga a tálalás fürkészése egy gasztronómiai élménnyel ér fel.

Árfekvés: a heti ajánlatuk nagyon jó árértékaránnyal még egy érv, amiért a Société a kedvenc helyünk a héten:

2 fogást 2450 Ft-ért, 3 fogás 3100 Ft-ért kérhetünk, amely keddtől péntekig 12.00-15.00 óráig elérhető.

Aktuális étlapjukért kattints ide.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi