Kedvenc helyünk a héten: Jardín Bar

2019. május 01.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Megvan az új kedvenc helyünk a Gozsdu udvarban. Bemutatjuk a Jardín Bart, ahol azon sem kell meglepődni, ha italunk műzlivel tálalva tejesüvegben, vagy akár egy apró bevásárlókocsin érkezik.

A Vicky Barcelona szomszédságában alig két éve nyitotta meg, a zöld növényekkel valóban egy titkos kertre hasonlító helyét a Jardín Bar alapítója, akinek a TLV Eeatery és a Lisboa Pastry mellett még számtalan pesti vendéglátóhelyet köszönhetünk a Gozsdu udvar környékén. Amit már a TLV-ben is tapasztalhattunk, az az egységre, minőségre és autentikus ízvilágra való törekvés, legyen szó az art deco pult díszítőelemeitől kezdve az eredeti importalapanyagokon át egészen a stílusos zeneválasztásig.

A Jardínban ezúttal Czirják Mátyás vendégei voltunk, Ariel Leitzgold világhírű bartender tanítványánál, aki nemcsak Executive barmanager, de a vadonatúj Dzsungel könyve (Jungle Book) itallap kreatív ötletgazdája is. Az itallap valóban olyan, akár egy ízléses kötet, tartalomjegyzékkel, fényképekkel és részletes, mégis misztikus leírással.

Matyi egy teljes menüsorral készült a számunkra, melynek struktúrája – akárcsak egy többfogásos vacsora – ízvilágban is az előétel-desszert tematikát követte.

Kedvencével, a Kung-Fu Pandával indult a gasztronómiai kalandunk, amely ideális választás azoknak, akik a gyümölcsösebb, lágyabb ízeket szeretik. A kontraszt egy apró bevásárlókocsiban gurult az asztalunkra, egy paradicsomos gin alapú, fűszeres de komplex ízvilágot képviselve, egy újragondolt Bloody Mary. Leginkább mégis a popcorn csalt mosolyt az arcunkra, ami egy valódi, nagy adag pattogatott kukorica, csupán egy szívószál sejteti a benne rejlő meglepetést.

6 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

A Rainbow unicorn nevű kreáció, unicornis úszógumiban érkező gyümölcsös finomságban az ehető csillámporon már meg sem lepődtünk, és az egészről a Balaton Sound tökéletes instalányainak nyári fotói jutottak eszünkbe.

Matyi tervei talán éppen azért annyira meghökkentők, mint amennyire ötletesek, mivel maga is folyamatosan a saját határait feszegeti. Elárulta, hogy egy új ital kifejlesztésekor olyan alapanyagokból próbál kísérletezni, amelyeket saját maga egyébként nem szívesen fogyaszt önszántából. A tej kapcsán így született például a Cereal Killer, ami valóban egy tál műzlinek felel meg, azzal a csavarral, hogy a tej helyett magát a krémes koktélt önthetjük a mini csokiskekszekre.

A kóstoló végére már szinte el is felejtettük, hogy koktélbárban vagyunk, mivel a hagyományos Y pohárformától teljesen elrugaszkodva utolsó italunk egy bögrében érkezett, méghozzá tejszínhabbal és csokis keksszel tálalva. A Cookie Monster, egy Mozart csoki likőrös – kávés édesség, ám akárcsak a Cereal Killernél, itt is óvatosságra intenek a bartenderek, hiszen amilyen édes és finom, éppen olyan alattomos is.

Akár bent, a zöld növények között, akár a nyüzsgő teraszon foglalunk helyet, a Jardín Barban valódi élményt nyújt koktélozni. Ha az italok mellé tálalt díszítést inkább nem lenne szívünk elfogyasztani, a Vicky Barcelonából akár isteni aperitiveket is rendelhetünk.

Kiknek ajánljuk: azoknak, akik elég bátrak kipróbálni valami teljesen újat, és az egyszerű koktélozás élményénél valami többre vágynak.

Mikor: keddtől vasárnapig 18.00 órakkor nyitnak, hétköznap hajnali 1-ig, hétvégén viszont hajnali 2-ig érkezhetünk. 20.00-ig még jó eséllyel asztalt is kapunk.

Marie Claire plusz: nehéz lenne egyet kiemelni, de a fogyasztói társadalmat tükröző bevásárlókocsi koncepcióval belopták magukat a szívünkbe!

Árfekvés: az italok alapanyagoktól függően 2500-4000 Ft között mozognak.