Kecskesajtos-almás kosárkák villámgyorsan

2019. november 07. |

A karakteres sajtokat mindig megéri friss ízű, édeskés gyümölcsökkel párosítani, ősszel pedig akkor járunk a legjobban, ha kicsit meg is sütjük kedvenc gyümölcseinket - például az almát.

Az őszi-téli időszakban sokaknak megjön a kedve egy kis sütögetéshez, ha azonban mégis időt spórolnánk, nyúljunk bátran a leveles tésztához. Ezt változatosan tölthetjük édes és sós töltelékekkel, de a legjobb, ha kombináljuk a kettőt, például úgy, hogy a sós kecsesajtot édes almával párosítjuk! Az alábbi recept tényleg szupergyorsan elkészül, mégis látványos vendégváró lehet, vagy egy könnyed salátával kísérve akár finom őszies vacsora is!

Hozzávalók:

A kosárkákhoz:

  • 5 ek (75 gramm) sózatlan vaj
  • 1 közepes hagyma vékony szeletekre vágva
  • 1/2 szál rozmaring felaprítva
  • 2 lap leveles tészta
  • egy kevés finomliszt
  • 1 tojás felverve

A sajtos feltéthez:

  • 200 gramm kecskesajt
  • 1 ek friss citromlé
  • só és bors
  • 4 édesebb alma meghámozva, kimagozva és felszeletelve
  • 4 evőkanál méz

Elkészítés:

  1. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
  2. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vaj felét, adjuk hozzá a hagymát és a rozmaringot és úgy 5 percig pirítsuk őket! Ha kész, vegyük le a tűzről és tegyük félre!
  3. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a leveles tésztát majd kiszúró segítségével vágjunk belőle kábé 20 kis körlapot. Helyezzünk el 10 darabot a tepsibe! A maradék 10 lapból egy kisebb kiszúróval vágjunk ki egy kisebb kört, tegyük félre, a megmaradt körívből pedig formáljunk kis peremet – rögzítsük a körlapokra a felvert tojás segítségével. Helyezzük a kosárkákat hűtőbe 15 percre!
  4. A töltelékhez keverjük össze a kecsesajtot és a citromlevet, ízesítsük sóval és borssal. Kanalazzunk belőle a tésztakosárkák közepére, majd rakjuk a tetejére almaszeleteket.
  5. Olvasszuk fel a maradék vajat és kenjük be vele a kosárkákat, majd 25-30 perc alatt süssük őket aranybarnára. Mikor elkészültek, locsoljuk meg egy kevés mézzel, melegen tálaljuk!

PureWow

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró