Kecskesajtos-almás kosárkák villámgyorsan

2019. november 07. |

A karakteres sajtokat mindig megéri friss ízű, édeskés gyümölcsökkel párosítani, ősszel pedig akkor járunk a legjobban, ha kicsit meg is sütjük kedvenc gyümölcseinket - például az almát.

Az őszi-téli időszakban sokaknak megjön a kedve egy kis sütögetéshez, ha azonban mégis időt spórolnánk, nyúljunk bátran a leveles tésztához. Ezt változatosan tölthetjük édes és sós töltelékekkel, de a legjobb, ha kombináljuk a kettőt, például úgy, hogy a sós kecsesajtot édes almával párosítjuk! Az alábbi recept tényleg szupergyorsan elkészül, mégis látványos vendégváró lehet, vagy egy könnyed salátával kísérve akár finom őszies vacsora is!

Hozzávalók:

A kosárkákhoz:

  • 5 ek (75 gramm) sózatlan vaj
  • 1 közepes hagyma vékony szeletekre vágva
  • 1/2 szál rozmaring felaprítva
  • 2 lap leveles tészta
  • egy kevés finomliszt
  • 1 tojás felverve

A sajtos feltéthez:

  • 200 gramm kecskesajt
  • 1 ek friss citromlé
  • só és bors
  • 4 édesebb alma meghámozva, kimagozva és felszeletelve
  • 4 evőkanál méz

Elkészítés:

  1. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
  2. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vaj felét, adjuk hozzá a hagymát és a rozmaringot és úgy 5 percig pirítsuk őket! Ha kész, vegyük le a tűzről és tegyük félre!
  3. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a leveles tésztát majd kiszúró segítségével vágjunk belőle kábé 20 kis körlapot. Helyezzünk el 10 darabot a tepsibe! A maradék 10 lapból egy kisebb kiszúróval vágjunk ki egy kisebb kört, tegyük félre, a megmaradt körívből pedig formáljunk kis peremet – rögzítsük a körlapokra a felvert tojás segítségével. Helyezzük a kosárkákat hűtőbe 15 percre!
  4. A töltelékhez keverjük össze a kecsesajtot és a citromlevet, ízesítsük sóval és borssal. Kanalazzunk belőle a tésztakosárkák közepére, majd rakjuk a tetejére almaszeleteket.
  5. Olvasszuk fel a maradék vajat és kenjük be vele a kosárkákat, majd 25-30 perc alatt süssük őket aranybarnára. Mikor elkészültek, locsoljuk meg egy kevés mézzel, melegen tálaljuk!

PureWow

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Portugál édességdömping otthonra is desszertek

Portugál édességdömping otthonra is