Mennyei saláta sült karfiollal és gránátalmával

2019. október 31. |

A saláta nem csupán ropogós zöld leveleket jelenthet, hanem akár aranylóra sült őszi zöldségekből összeállított keveréket is. Figyeljetek, mutatunk egy isteni példát!

Bátran próbáljuk ki az őszies-télies salátákat, hiszen ezekben gazdagon keveredhetnek a sült zöldségek, a friss zöldek, a pirított magok és az édes gyümölcsök is. Ettől pedig nemcsak karakteres, de nagyon laktató is lesz majd a végeredmény! Az ősz egyik sztárzöldsége (természetesen a sütőtök után) a karfiol, ami aranybarnára pirítva egészen új oldalát képes megmutatni. Jól áll neki a tahini földessége és a citromlé frissessége, ahogyan friss zöldfűszerekkel is finom. Fontos, hogy ne hagyjuk túlságosan megpuhulni, akkor a legjobb, mikor megőrzi roppanós textúráját!

Hozzávalók:

A salátához:

  • 1 fej karfiol rózsákra szedve
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 50 gramm mandula durvára vágva
  • 2 darab alma
  • egy kevés friss citromlé
  • 1 gránátalma magjai
  • 150 gramm friss rukkola

Az öntethez:

  • 1 evőkanál tahini
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só és bors

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral! Egy nagyobb tálban forgassuk össze a karfiolrózsákat az olajjal, az őrölt köménnyel és a mandulával. Terítsük szét a tepsiben, majd 20-25 perc alatt süssük aranybarnára őket!
  2. Közben szeleteljük fel az almákat és locsoljuk meg citromlével, hogy ne barnuljanak be a szeletek!
  3. Az öntethez alaposan keverjük el a hozzávalókat, ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal!
  4. Állítsuk össze a salátát: keverjük össze a sült karfiolt az almaszeletekkel, adjuk hozzá a gránátalmát és a friss rukkolát! Locsoljuk meg az öntettel és tálaljuk!

PureWow

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró