Vegán fogások receptjeit közöljük a Marie Claire októberi számában. Megmutatjuk, hogy milyen jó ötlet egyazon salátában szerepeltetni a babot és a pisztáciát, hogy milyen selymes smoothie készülhet zöldalmából, spenótból, banánból, citromból és különleges fűszerekből, és hogy milyen festői látvány egy céklából, piros szőlőből és gránátalmamagokból kevert saláta. Itt pedig következzen a vegán menüt megkoronázó desszert:
Vegán csokikrém
(nagyjából 4,5 decit kapunk ennyi hozzávalóból) 120 gramm 70%-os vegán étcsokoládé • 225 ml zabtej • 75 gramm darabolt kesudió • 1-2 evőkanál juharszirup • 1/4 vaníliarúd • 1 puha, kimagozott datolya • 1/2 teáskanál tengeri só
Tördeljük kisebb darabokra a csokit. A zabtejet a vanília kikapart belsejével együtt forraljuk fel egy fazékban, majd olvasszuk fel benne a csokoládét. Hagyjuk kicsit hűlni, majd a többi hozzávalóval együtt keverjük robotgépben körülbelül egy percen át legerősebb fokozaton. Akkor jó, ha a massza kifényesedett. Ekkor kanalazzuk egy csészébe és várjuk meg, amíg megszilárdul. A hűtőben egy hétig is eláll.