5 könnyed és gyors vegán munkaebéd-recept

2020. július 31.
Home office-ozáshoz, ha nem akarunk sokat bajlódni az ebéddel, vagy munkahelyi ebéddobozkába tehető, könnyed nyári vegán ebédötletek – nem csak vegánoknak!

Tojásmentes tojáskrém

Természetesen egy másolat sem lehet pontosan olyan, mint az eredeti, így a hamis tojássaláta íze sem egyezik tökéletesen az igazival, mégis erősen hasonlít rá.

Citrusos tésztacsoda

Ha vegánok vagyunk, ha nem, mindenképpen érdemes kipróbálni a kesudióból készült mártásokat: az olajos magvakat szuperül lehet krémesíteni mindenféle extrahozzávaló nélkül, ráadásul kimondottan izgalmas ízt kapunk, ha előtte le is pirítjuk őket!

Olasz partifalat

Az olaszok eredetileg a megmaradt rizottorizsből készítették az arancinit, vagyis a nyúlós sajttal töltött „rántott” rizsgolyókat. Szerintünk megéri külön kifőzni egy kis rizst hozzá, ugyanis ez a mediterrán street food különleges, ropogós és nagyon laktató partifalatka lehet.

Laktató és gyors saláta

A saláta alapját zöld levelek helyett most a ropogós és enyhén kesernyés ízű vörös cikória adja, ezen kívül roppanós lencse és almaszeletek teszik laktatóvá, de a legextrább eleme egyértelműen a kesuszósz, ami remek vegán alternatívát kínál a hagyományos – majonézes vagy joghurtos – dresszingek helyett.

Isteni rizspuding

Cukormentes, de van benne csoki, és persze nagyon egészséges. Az isteni rizspudingot nektek is muszáj elkészítenetek, egy kiadósabb leves mellett akár nyári ebédnek is megállja a helyét!

Fotó: Getty Images