A mákos sütemények elengedhetetlen szereplői az ünnepeknek. Akinek a mákos bejgli vagy a mákhabos linzer túlságosan macerásnak és időigényesnek tűnik, annak remek alternatíva lehet a bögrés mákos süti, amely pillanatok alatt elkészíthető, és az íze is isteni. Mondjuk, amilyen gyorsan megsüthető, olyan gyorsan el is szokott fogyni…
A sütés folyamatát leginkább az könnyíti meg, hogy elő sem kell vennünk a mérleget, csak egy 2,5 decis bögrét kell keresnünk – a legtöbb hozzávalóból ugyanis ekkora mennyiségre van szükség. Ezeket aztán csak össze kell kavarni, betolni a sütőbe, és meg is vagyunk. Én általános iskolásként tanultam meg ezt a receptet, szóval szó szerint gyerekjáték az elkészítése.
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt
- 1 bögre darált mák
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 2 tojás
- 1 tk. sütőpor
- 1 csipet só
- 2 ek. Vénusz étolaj
- porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 180 fokra, a kapcsos tortaformát vékonyan kikenem Vénusz sütőmargarinnal, majd kilisztezem.
- A tojást kézi mixer segítségével világossárgára keverem a cukorral, majd hozzáadom a tejet, a mákot, a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, végül pedig az olajat.
- A homogén masszát beleöntöm a tortaformába, és kb. 25 perc alatt megsütöm. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy biztosan megsült-e.
- Ha kihűlt, meghintem porcukorral, és tortaszeletekre vágva tálalom.
Nézd meg a videónkat is!
Promóció