Idesüss: szupermutatós karácsonyi gasztroajándék-ötletek a YouTube-ról

2020. november 25.
Az idei karácsony sokunk számára nem a költekezésről fog szólni, de ez nem is baj, hiszen ennek az ünnepnek nem a pénz, hanem a szeretet és a családdal való meghitt együttlét a lényege. Ennek ellenére szeretünk adni és kapni, a legjobb ajándékok pedig szívvel készülnek. Még csak barkácsolnunk sem muszáj ahhoz, hogy örömet okozzunk, hiszen a hasát mindenki szereti – ügyeskedjünk a konyhában!

Klasszikus karácsonyi sütemények

Ha karácsonyi süteményekről beszélünk, akkor valószínűleg mindannyiunknak a bejgli, a mézecskalács, a gyümölcskenyér, a zserbó és társai jutnak eszünkbe, hiszen a felsoroltak közül legalább egy szinte minden családban az asztalra kerül az ünnepek alatt. Éppen ezért megéri elrugaszkodni a tradícióktól, ha süteményt szeretnénk ajándékba adni, hiszen ezeket a legtöbben már jóval szenteste előtt elkészítették. Idén készítsünk valami különlegeset szeretteinknek, de ne csak a sütés közben figyeljünk oda a részletekre! A később visszakérendő műanyag doboz helyett díszítsünk ki egy befőttesüveget vagy egy nagyobb dobozt, amibe akár sütiválogatást is készíthetünk.

Macaron

A tökéletes macaron készítése nem csak a francia sztárcukrászok kiváltsága. Ezzel a finomsággal nehéz mellélőni, hiszen sokak kedvencévé vált világszerte. Ugyan nem ez a legegyszerűbben elkészíthető sütemény a világon, de egy kis gyakorlással elsajátítható az elmúlt évek legnépszerűbb harapnivalója. A macaronmennyországgal biztosan örömet okozunk annak, aki kapja. Feltéve, hogy nem esszük meg, amint kivesszük őket a sütőből!

Karácsonyi trüffel

A szívhez mindannyiunknak a hasán át vezet az út, így ezekkel az apró finomságokkal nem lőhetünk mellé. Elég egy jó alapreceptet találnunk, és onnantól kezdve kedvünkre kísérletezhetünk a különféle variációkkal. Lehet a kedvencünk a pekándiós, a pisztáciás, a tej-, a fekete- vagy a fehércsokoládé, ebben a videóban mindenki megtalálja a szájízének leginkább megfelelő trüffelt.

Forró csokoládé

Nem csak Gombóc Artúr híres arról, hogy szereti a csokoládét. Legyen az gyermek vagy felnőtt, idős vagy fiatal, mindenkinek örömet okozhatunk ezzel az édességgel, aminek ízvilága igazán sokszínű, és elkészíteni is többféleképpen lehet. Ha túl unalmas ajándéknak találjuk az egyszerű bonbont, akkor csinálhatunk helyette forró csokoládét!

Likőr

Általában előszeretettel ajándékozunk alkoholt karácsonyra, de nem kell, hogy ez mindig bor, pezsgő, whiskey vagy boltban vásárolt likőr legyen – főleg, hogy ez utóbbit otthon, a konyhában is egyszerűen el tudjuk készíteni. A népszerű gasztró YouTube csatorna, a The Domestic Geek alkotója három egyszerű, de nagyszerű receptet is megosztott velünk. Sara megmutatja nekünk, hogyan készítsünk egyszerű fűszeres rumot, pumpkin spice likőrt és ír krémlikőrt házilag.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!