Az alábbi receptben nincs semmi flanc, egyszerűen készül egy nagyon sajtos, gazdag töltelék, ami belekerül a puha pitákba, és aztán az egész összesül, hogy a tészta kívül ropogós legyen, belül pedig átjárja a spenótos-articsókás olvadt sajt. A recept tulajdonképpen két angolszász klasszikus, a grilled cheese szendvics és a spenótos-articsókás dip házasítása, ami bizonyítja, hogy a több néha több, és igenis lehet kombinálni a kedvenceket. Szupergyors recept, amit – ha lehetőségünk van rá – érdemes a grillen befejezni, hogy tényleg extraropogós és ízes legyen a pitánk.
Hozzávalók:
- 3/4 csésze fagyasztott spenót, felolvasztva, lecsöpögtetve
- 1 csésze pácolt articsóka, apróra vágva
- 1 csésze reszelt gouda
- 1/2 csésze reszelt mozzarella
- 1/4 csésze reszelt parmezán
- 1 gerezd fokhagyma, reszelve
- 1/4 csésze friss bazsalikom, durvára vágva
- 4 pita
- 3 ek. sózott vaj
- méz a tálaláshoz
Elkészítés:
- A spenótot, az articsókát és a reszelt sajtokat keverjük össze! Adjuk hozzá a fokhagymát, és a bazsalikomot, ízesítsük sóval és borssal, keverjük át alaposan!
- A pitákat töltsük meg az elkészült krémmel, majd kívül kenjük be őket vajjal!
- Forró serpenyőben vagy grillen süssük aranybarnára a pitákat mindkét oldalukon!
Forrás: Half Baked Harvest Fotó: GettyImages