Sajtos-spenótos töltött pita

2021. június 03.
A klasszikus spenótos-articsókás extrasajtos töltelék ezúttal pihe-puha pitába kerül! Ha lehetőségünk van rá, a grillen tudjuk a mennyekbe emelni a fogást.

Az alábbi receptben nincs semmi flanc, egyszerűen készül egy nagyon sajtos, gazdag töltelék, ami belekerül a puha pitákba, és aztán az egész összesül, hogy a tészta kívül ropogós legyen, belül pedig átjárja a spenótos-articsókás olvadt sajt. A recept tulajdonképpen két angolszász klasszikus, a grilled cheese szendvics és a spenótos-articsókás dip házasítása, ami bizonyítja, hogy a több néha több, és igenis lehet kombinálni a kedvenceket. Szupergyors recept, amit – ha lehetőségünk van rá – érdemes a grillen befejezni, hogy tényleg extraropogós és ízes legyen a pitánk.

articsoka-spenot-sajt-pita-recept

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze fagyasztott spenót, felolvasztva, lecsöpögtetve
  • 1 csésze pácolt articsóka, apróra vágva
  • 1 csésze reszelt gouda
  • 1/2 csésze reszelt mozzarella
  • 1/4 csésze reszelt parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 1/4 csésze friss bazsalikom, durvára vágva
  • 4 pita
  • 3 ek. sózott vaj
  • méz a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. A spenótot, az articsókát és a reszelt sajtokat keverjük össze! Adjuk hozzá a fokhagymát, és a bazsalikomot, ízesítsük sóval és borssal, keverjük át alaposan!
  2. A pitákat töltsük meg az elkészült krémmel, majd kívül kenjük be őket vajjal!
  3. Forró serpenyőben vagy grillen süssük aranybarnára a pitákat mindkét oldalukon!

Forrás: Half Baked Harvest Fotó: GettyImages

Olvass tovább!