Frissítő mentás avokádófagyi

2021. május 27.
Vibrálóan zöld és mennyein krémes: ezt az izgalmas ízvilágú fagyit simán el lehet készíteni otthon is, nem érdemes kihagyni!

Bár az avokádó baromi egészséges, senkit sem szeretnénk azzal hitegetni, hogy ez a fagyi is az: az élénkzöld gyümölcs mellé kerül bőven cukor és zsíros tej is, de ezektől lesz igazán krémes és ízes a végeredmény. A sűrű, selymes fagylaltot a menta frissessége dobja fel, a vibráló zöld szín pedig tényleg csak hab a tortán!

recept-avokado-fagyi-menta

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze kristálycukor
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 3 érett avokádó, kimagozva és meghámozva
  • 2 ág friss menta (nagyjából 20 db levél)
  • 1 lime leve
  • 1 csipet só
  • 1/2 tk. citromsav
  • 3/4 csésze zsíros tej
  • 1/4 csésze zsíros tejszín
  • 1/3 csésze cukrozatlan sűrített tej

Elkészítés:

  1. Egy kisebb serpenyőben keverjük el a cukrot és a vaníliát. Öntsük fel 1/2 csésze vízzel, és forraljuk fel, míg a cukor teljesen megolvadt. Ha már kész a szirup, öntsük hőálló tálba, és adjuk hozzá a mentalevelek felét. Áztassuk legalább 20 percig, majd szűrjük le.
  2. Egy robotgépben zúzzuk le az avokádókat, adjuk hozzá a maradék mentát, a lime-ot, a sót és a citromsavat, majd az átszűrt cukorszirupot is. Keverjünk belőlük homogén masszát.
  3. Adjuk az avokádóhoz a tejet, a tejszínt és a sűrített tejet, keverjük teljesen krémesre.
  4. A kész fagylaltalapot tehetjük fagyigépbe, vagy ha nincs, fagyasszuk mélyhűtőben időnként kivéve, és átkeverve a keveréket!

Forrás: PureWow Fotó: GettyImages

Olvass tovább!