3 szuper jegeskávérecept, amit otthon is könnyen elkészíthetsz

2021. május 30. |

Az egyik legjobb dolog a napsütötte hónapokban, hogy szezonja van a jegeskávénak. Ha te is odavegy ezért a frissítő italért, ne hagyd ki a következő recepteket!

Tudtad, hogy az igazi kávészakértők arra esküsznek, hogy a kávé zamatát csakis feketén, cukor, tej és minden más hozzáadása nélkül lehet a legjobban kiélvezni? Sőt, hogy még kifinomultabban érezzék a kávé ízét, kóstolás előtt szigorúan tilos parfümöt használniuk, és még a reggeli fogmosásról is le kell mondaniuk. Biztos, hogy igazuk van, a jegeskávé azonban akkor lesz a legszuperebb, ha nem sajnálod ki belőle a recept szerint szükséges hozzávalókat!

3 szuper jegeskávé recept, amit otthon is elkészíthetsz

Kókusztejes jegeskávé

Hozzávalók:

  • 1 csésze kávé
  • 200 ml kókusztej/mandulatej (vagy ha a növényi tejektől idegenkedsz, akkor tehéntej)
  • 5-6 db jégkocka
  • Tejszínhab a tetejére (elhagyható)

Így készül:

  1. Megfőzzük a kávét. A tejet a turmixgépbe öntjük, és belepottyantjuk a jégkockákat.
  2. Ízlés szerint édesítjük – de ez a lépés akár ki is hagyható, főleg akkor, ha kókusztejjel készítjük, hiszen az alapvetően édesebb ízű.
  3. Bekapcsoljuk a turmixgépet, és addig járatjuk, míg le nem darálja a jeget. Ha ez megvan, a hűs kávét üvegpohárba öntjük, és ha kedvünk tartja, tejszínhabbal koronázzuk meg a művünket.

Tejszínes-fahéjas jegeskávé

Hozzávalók:

  • 1 csésze kávé
  • 3 evőkanál frissen felvert tejszínhab
  • 1 csipet fahéj
  • 2-3 db jégkocka

Így készül:

  1. Megfőzzük a kávét. Ha nem szeretjük feketén, ízlés szerint édesítjük, majd hűtőbe tesszük.
  2. Ha kellően lehűlt, elkeverjük a fahéjat a habtejszínben, és robotgéppel gyorsan kemény habbá verjük. Egy üvegpohár aljába kanalazzuk, aztán 15 percre a mélyhűtőbe tesszük.
  3. Amikor lejárt az idő, kivesszük a fagyasztóból a poharat, és a fahéjas tejszínhabra öntjük a hideg kávét. 2-3 jégkockát is dobhatunk bele, ha még hűsítőbb finomságra vágyunk.

3 szuper jegeskávé recept, amit otthon is elkészíthetsz

Szuperkrémes jegeskávé

Hozzávalók:

  • 200 ml habtejszín
  • 2 csésze kávé
  • Cukor ízlés szerint (elhagyható)

Így készül:

  1. A kávét megfőzzük, kedvünk szerint édesítjük, és a fagyasztóba tesszük 30-40 percre.
  2. Ha jól kihűlt, felverjük a tejszínhabot, és amikor kezd egyre keményebbé válni, több részletben hozzácsorgatjuk a kávét.
  3. Visszatesszük a mélyhűtőbe 1,5-2 órára, majd pár perc alatt ismét kihabosítjuk robotgéppel, és üvegpoharakba vagy csészékbe kanalazzuk.
  4. Ha fokoznánk az élvezeteket, a tetejére is kerülhet tejszínhab vagy reszelt csoki.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Sütőtökös latke, azaz tócsi egészségesen izraeli recept

Sütőtökös latke, azaz tócsi egészségesen

Stefánia szelet, az igazi egybefasírt egybefasírt

Stefánia szelet, az igazi egybefasírt