3 szuper jegeskávérecept, amit otthon is könnyen elkészíthetsz

2021. május 30.
Az egyik legjobb dolog a napsütötte hónapokban, hogy szezonja van a jegeskávénak. Ha te is odavegy ezért a frissítő italért, ne hagyd ki a következő recepteket!

Tudtad, hogy az igazi kávészakértők arra esküsznek, hogy a kávé zamatát csakis feketén, cukor, tej és minden más hozzáadása nélkül lehet a legjobban kiélvezni? Sőt, hogy még kifinomultabban érezzék a kávé ízét, kóstolás előtt szigorúan tilos parfümöt használniuk, és még a reggeli fogmosásról is le kell mondaniuk. Biztos, hogy igazuk van, a jegeskávé azonban akkor lesz a legszuperebb, ha nem sajnálod ki belőle a recept szerint szükséges hozzávalókat!

3 szuper jegeskávé recept, amit otthon is elkészíthetsz

Kókusztejes jegeskávé

Hozzávalók:

  • 1 csésze kávé
  • 200 ml kókusztej/mandulatej (vagy ha a növényi tejektől idegenkedsz, akkor tehéntej)
  • 5-6 db jégkocka
  • Tejszínhab a tetejére (elhagyható)

Így készül:

  1. Megfőzzük a kávét. A tejet a turmixgépbe öntjük, és belepottyantjuk a jégkockákat.
  2. Ízlés szerint édesítjük – de ez a lépés akár ki is hagyható, főleg akkor, ha kókusztejjel készítjük, hiszen az alapvetően édesebb ízű.
  3. Bekapcsoljuk a turmixgépet, és addig járatjuk, míg le nem darálja a jeget. Ha ez megvan, a hűs kávét üvegpohárba öntjük, és ha kedvünk tartja, tejszínhabbal koronázzuk meg a művünket.

Tejszínes-fahéjas jegeskávé

Hozzávalók:

  • 1 csésze kávé
  • 3 evőkanál frissen felvert tejszínhab
  • 1 csipet fahéj
  • 2-3 db jégkocka

Így készül:

  1. Megfőzzük a kávét. Ha nem szeretjük feketén, ízlés szerint édesítjük, majd hűtőbe tesszük.
  2. Ha kellően lehűlt, elkeverjük a fahéjat a habtejszínben, és robotgéppel gyorsan kemény habbá verjük. Egy üvegpohár aljába kanalazzuk, aztán 15 percre a mélyhűtőbe tesszük.
  3. Amikor lejárt az idő, kivesszük a fagyasztóból a poharat, és a fahéjas tejszínhabra öntjük a hideg kávét. 2-3 jégkockát is dobhatunk bele, ha még hűsítőbb finomságra vágyunk.

3 szuper jegeskávé recept, amit otthon is elkészíthetsz

Szuperkrémes jegeskávé

Hozzávalók:

  • 200 ml habtejszín
  • 2 csésze kávé
  • Cukor ízlés szerint (elhagyható)

Így készül:

  1. A kávét megfőzzük, kedvünk szerint édesítjük, és a fagyasztóba tesszük 30-40 percre.
  2. Ha jól kihűlt, felverjük a tejszínhabot, és amikor kezd egyre keményebbé válni, több részletben hozzácsorgatjuk a kávét.
  3. Visszatesszük a mélyhűtőbe 1,5-2 órára, majd pár perc alatt ismét kihabosítjuk robotgéppel, és üvegpoharakba vagy csészékbe kanalazzuk.
  4. Ha fokoznánk az élvezeteket, a tetejére is kerülhet tejszínhab vagy reszelt csoki.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?