3 tökéletes koktél nyári estékre

2021. június 22.
Bár minden nyáron előrukkolnak a bárok, éttermek új nyári italokkal, vannak klasszikus, kikerülhetetlen koktélok, amikért rajongunk. Három különböző alappal rendelkező koktélt mutatunk most meg nektek, amelyeket otthon is egyszerűen el lehet készíteni.

nyari-koktel-otthon

HUGO

Hozzávalók:

  • 6 cl prosecco
  • 2 cl bodzaszirup (házi, vagy boltban vásárolt bodzaszörp is megfelelő)
  • 2 cl szóda

hugo-koktel

Elkészítés:

A HUGO az épített ital kategóriájába tartozik, tehát nincsen szükség shakerre vagy bármilyen eszközre, egyszerűen egy nagyobb boros pohárba öntjük a hozzávalókat, majd alaposan elkeverjük, természetesen a nyári meleg miatt jó sok jéggel. Díszítéshez friss mentát és lime-ot használhatunk. Nagyon frissítő és könnyed ital, day-time drink, szóval a nap bármely szakaszában fogyasztható.

A koktélt a 2000-es évek környékén készítette el először egy dél-tiroli bartender – főként azokra gondolva, akik már ráuntak az Aperol Spritz ízére, megtartva annak könnyedségét.

STRAWBERRY MARGARITA

Hozzávalók:

  • 4 cl tequila
  • 2 cl triple sec
  • 2 cl limelé
  • 2,5 cl eperpüré

strawberry-margarita

Elkészítés:

Ezt az italt kétféleképpen készíthetjük el: vagy shakerben, amikor a hozzávalókat jég kíséretében jól összerázzuk, majd dupla szűrést (spirál- és finomszűrő együttes használata) alkalmazva, egy előrehűtött koktélpohárba öntjük, vagy a blenderes technikát használjuk, amikor törtjeget teszünk a turmixgépbe a hozzávalókkal együtt, és egy perc alatt tökéletes állagúra, jégkásához hasonlóra mixeljük. A blenderes verziót margaritapohárban szolgáljuk, lime-mal, illetve eperrel díszíthetjük.

A margarita a spanyol eredetű „daisy” szóból ered, jelentése százszorszép. Bár az eredeti margarita is nagyon finom, gyakran ízesítik különböző gyümölcspürékkel az édeskésebb íz elérése érdekében.

COSMOPOLITAN

Hozzávalók:

  • 4 cl vodka
  • 2 cl triple sec
  • 1,5 cl limelé
  • 3 cl áfonyalé

cosmopolitan-koktel

Elkészítés:

A COSMOPOLITAN koktélt biztos, hogy mindenki ismeri, nem csak a Szex és New York-rajongók. Addig is, míg várjuk a sorozat új részeit… A koktél shakerben készül, majd hűtött martinispohárba töltjük a dupla szűrés után. Díszítésként narancshéjpermetet használhatunk, amit egy zöldséghámozóval is egyszerűen meg tudunk oldani. A hámozóval a narancs héjából egy szép vékony csíkot lehámozunk, a narancshéjat megfogjuk, kicsit „csavarunk” rajta egyet a kitöltött ital felett, így a narancs aromája is a koktélunkba kerül.

Nyitófotó: Getty Images Koktélfotók és szöveg: Walker Rézi

Olvass tovább!