HUGO
Hozzávalók:
- 6 cl prosecco
- 2 cl bodzaszirup (házi, vagy boltban vásárolt bodzaszörp is megfelelő)
- 2 cl szóda
Elkészítés:
A HUGO az épített ital kategóriájába tartozik, tehát nincsen szükség shakerre vagy bármilyen eszközre, egyszerűen egy nagyobb boros pohárba öntjük a hozzávalókat, majd alaposan elkeverjük, természetesen a nyári meleg miatt jó sok jéggel. Díszítéshez friss mentát és lime-ot használhatunk. Nagyon frissítő és könnyed ital, day-time drink, szóval a nap bármely szakaszában fogyasztható.
A koktélt a 2000-es évek környékén készítette el először egy dél-tiroli bartender – főként azokra gondolva, akik már ráuntak az Aperol Spritz ízére, megtartva annak könnyedségét.
STRAWBERRY MARGARITA
Hozzávalók:
- 4 cl tequila
- 2 cl triple sec
- 2 cl limelé
- 2,5 cl eperpüré
Elkészítés:
Ezt az italt kétféleképpen készíthetjük el: vagy shakerben, amikor a hozzávalókat jég kíséretében jól összerázzuk, majd dupla szűrést (spirál- és finomszűrő együttes használata) alkalmazva, egy előrehűtött koktélpohárba öntjük, vagy a blenderes technikát használjuk, amikor törtjeget teszünk a turmixgépbe a hozzávalókkal együtt, és egy perc alatt tökéletes állagúra, jégkásához hasonlóra mixeljük. A blenderes verziót margaritapohárban szolgáljuk, lime-mal, illetve eperrel díszíthetjük.
A margarita a spanyol eredetű „daisy” szóból ered, jelentése százszorszép. Bár az eredeti margarita is nagyon finom, gyakran ízesítik különböző gyümölcspürékkel az édeskésebb íz elérése érdekében.
COSMOPOLITAN
Hozzávalók:
- 4 cl vodka
- 2 cl triple sec
- 1,5 cl limelé
- 3 cl áfonyalé
Elkészítés:
A COSMOPOLITAN koktélt biztos, hogy mindenki ismeri, nem csak a Szex és New York-rajongók. Addig is, míg várjuk a sorozat új részeit… A koktél shakerben készül, majd hűtött martinispohárba töltjük a dupla szűrés után. Díszítésként narancshéjpermetet használhatunk, amit egy zöldséghámozóval is egyszerűen meg tudunk oldani. A hámozóval a narancs héjából egy szép vékony csíkot lehámozunk, a narancshéjat megfogjuk, kicsit „csavarunk” rajta egyet a kitöltött ital felett, így a narancs aromája is a koktélunkba kerül.
Nyitófotó: Getty Images Koktélfotók és szöveg: Walker Rézi