II. Erzsébet királynő bemutatta saját ginjét

2020. július 17.
Régóta tudott, hogy II. Erzsébet rajong a ginből készült koktélokért. Nem csoda, hogy az első ital, amit a Buckingham-palota piacra dobott, a gin lett.

Mindegy, hogy a kedvenc Dubonnet koktéljáról (gin citrommal, jéggel) van szó, vagy éppen a kevésbé köztudott módon, a királyi ékszerek tisztítására használja, II. Erzsébet királynő rajongása a gin iránt nem titok. Így éppenséggel az sem teljesen meglepő, hogy a Buckingham-palota bemutatta saját ginjét.

A prémium London száraz gint tizenkét különböző növényből készítik, amelyek közül sok a Buckingham-palota kertjéből származik, így például a citromverbéna, a galagonya, a babérlevél és az eperfalevél. 

Ezután a Buckingham-palota ginjét szolgálják fel a királynő hivatalos eseményein. Ám ha valaki otthon is szeretné az uralkodói élményt élvezni, a javaslat szerint először a jégre töltse a gint, mielőtt a tonikot és a citromkarikát is hozzáadja. II. Erzsébet is pont így szereti legjobban. 

A legjobb nyári italként aposztrofált királynői ginből negyven fontba kerül egy üveg, ám sajnos csak az Egyesült Királyságban elérhető. A Buckingham-palota ginjéből befolyt összeg természetesen jótékonysági alaphoz kerül: a királyi műkincsgyűjtemény állagmegóvására, restaurálására és gondozására fordítják.

Olvastad már?

Forrás: Marieclaire.com
Fotó: Getty Images, Instagram