Valami újra szomjazol? Itt a 7 legjobb gyümölcsös nyári koktél!

2020. július 12.
A kánikulában könnyebb, gyümölcsösebb, hidegebb italokra vágyunk, esetleg kicsi fűszerrel, hogy izgalmasabbá tegyük a dolgokat. Még a megszokott, kedvenc koktéljainkat is feldobhatjuk, így garantáltan nem lesz egyhangú a nyár.

Miért csak a süteményekbe tartogassuk a nyár legfinomabb gyümölcseit? A barack, a málna, az eper, a szeder vagy éppen a dinnye remekül illik a koktélokba is.

1. Bazsalikom és piña colada

A nyár egyik örök kedvence kétségtelenül a piña colada. Némi zöldfűszerrel még ezen a trópusi finomságon is csavarhatunk egyet. A krémes koktél citrusos és kókuszos ízvilágához ugyanis remekül illik a bazsalikom. Egyszerre lesz frissítő és különleges a megfűszerezett koktél. Ha kicsit tartunk a bazsalikomtól, kipróbálhatjuk mentával is az isteni koktélt.

2. Epres frozé daiquiri

Nincs nyáriasabb ital egy jeges koktélnál, főleg, ha gyümölcsös! Az epres frozé daiquirihez nincs szükség sok hozzávalóra: kedvenc rozénkra, némi fehér rumra, fagyasztott eperre vagy közepesen fagyasztott eperszirupra, friss eperre, cukorra és jégkockára. Tegyük aprítógépbe az összetevőket, és addig keverjük, míg az összetevők homogén masszát nem alkotnak. Adjuk hozzá a maradék bort és jeget, aprítózzuk simára, majd töltsük poharakba, és azonnal tálaljuk.

3. Pink, vodkás-dinnyés limonádé

A limonádé nyári, felnőtt verzióját nem érdemes kihagyni egyik kertipartiról sem. A görögdinnyés limonádét keverjük össze vodkával és citrom illatú kakukkfűvel, így olyan italt kapunk, amelyben minden korttyal új dimenziók bomlanak ki az ízlelőbimbóinkon.

Olvastad már?

4. Vérnarancs margarita

Ha egyszer megkóstoljuk a vérnarancsos margaritát, soha többé nem akarunk visszatérni a hagyományos változathoz. A vérnarancs levétől ugyanis a margarita édesebb, lágyabb, selyemesebb ízhatású lesz. Sőt, akár fagyasztott margaritaként is elkészíthetjük ezt a változatot. Ehhez egy csésze jéggel tegyük aprítóba a margarita hozzávalóit, és keverjük addig, míg sima és egynemű nem lesz a koktél.

5. Mangós vodkakoktél

Ha a könnyedebb koktélokat szeretjük, akkor válasszuk a mangós vodkakoktélt, amely egyszerre édes és savanyú, köszönhetően a friss citromlének és mangópürének, amelyeket vodkával és a szódavízzel keverünk össze egy shakerben. Ha jeges változatot szeretnénk, egy pohárnyi jéggel tegyük aprítóba a citromlevet, a mangót és a vodkát, majd miután ezeket simára kevertük, töltsük pohárba, és öntsük fel a buborékos vízzel.

6. Campari sangria

A Campari egy fűszeres és gyümölcsös olasz ital, amit rozéval és friss gyümölcsökkel párosítva frissítő, hűsítő, könnyed és nem utolsó sorban csodaszép rózsaszín koktélt készíthetünk. Pont olyat, amire egy meleg nyári délutánon szükségünk van. A lehetőségek tárháza ráadásul végtelen, bármilyen gyümölccsel és zöldfűszerrel isteni koktélt készíthetünk belőle.

7. Tüzes arany mangós tonik

Ez az aranyló koktél olyan, mint maga a nyári nap. Tüzes és erős, ugyanakkor a gyömbérnek és a kurkumának köszönhetően friss, a kamillateától pedig lágyságot, finomságot, nyárias könnyedséget kap. A vodka nélkül ráadásul egészséges, alkoholmentes ital azoknak, akik nem szeretnék, hogy a fejükbe szálljon a koktéljuk. Az elkészítése is nagyon egyszerű: főzzünk egy friss kamillateát, adjuk hozzá a fűszereket, édesítsük mézzel. Ha nem szeretnénk itt megállni, és alkoholos koktélt innánk, ezután adjuk hozzá a vodkát, a mangólevet, egy kevés citromlevet és almaecetet. Miután összekevertük a hozzávalókat, tegyünk bele jeget és ízlés szerint szódavizet.

Olvass tovább!

Forrás: Popsugar
Fotó: Unsplash