Álomreggeli: bazsalikomos-epres croissant

2021. június 24.
Használjátok ki, amíg mézédes epret lehet kapni a piacon: Bernáth Melinda, a Smarta bloggere most bebizonyítja, hogy még a reggeli szendvicsünkben is van helye!

Tudom, hogy elsőre meghökkentő szendvicsfeltétként használni az epret, de ha szereted az epret és a croissant-t, akkor ezt a kombinációt imádni fogod! A gyerekem csak annyit kérdezett az utolsó falatánál: – Anya, van még ebből? Szerencsére készültem, így ketten befaltunk három epres-bazsalikomos szendvicset reggelire…majd uzsonnára is. Amíg van eper, próbáljátok ki ti is!

Mi legyen a reggeli?

eper-croissant-reggeli

Gondolom, ez a kérdés nálad is rendszeresen felmerül, főleg most, hogy kitört a nyári szünet, és nemcsak a reggeliről, de a tízórairól és az uzsonnáról is gondoskodni kell, ráadásul arra is oda kell figyelni, hogy ne legyen unalmas, és lehetőleg minél több zöldséget és gyümölcsöt is tartalmazzon.

TIPP: tízóraira próbálj ki különböző smoothie-kat és turmixokat. Ezekbe extra hozzávalóként olyan értékes zöldségeket is elrejthetsz, amiket egyébként lehet, hogy nem is fogyaszt a csemetéd.

Mi imádjuk a zabkását – minden formában –, és hetente többször is az asztalra kerül, de bevallom ebben a melegben már reggelire is valami nyáriasabb, nyaralós hangulatú ételt kívánok. Így jött az ötlet, hogy reggel elszaladjak a pékségbe – most, hogy nem kell időre beérni a suliba –, és vegyek valami friss, meleg, ropogós pékárut. A választás a croissant-ra esett, és innen nem volt megállás.

Eper és bazsalikom

Szerintem az egyik legzseniálisabb ízkombináció az eper és a bazsalikom. Akár, ha egy epres limonádéhoz vagy eperszörphöz dobunk pár levél friss bazsalikomot, teljesen megváltozik az íze, frissítőbb és fűszeresebb lesz.

Bár bevallom, én külön-külön is imádom mind a kettőt! Nagyon sok epres receptet találtok a blogomon. Az egyik legnépszerűbb a főzés nélküli eperkrémleves, de az én nagy kedvencem a sütés nélküli epertorta.

Bazsalikom pedig minden formában jöhet, nem tudom megunni, de talán friss durumtésztával egy friss bazsalikompesto mindent visz.

Epres-bazsalikomos szendvics croissant-ból

eper-ricotta-szendvics

Ezt az egyszerű, de nagyszerű reggelit ezek ihlették. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és percek alatt megvagyunk. Természetesen ízlés szerint variálhatjátok az alapanyagokat, a bazsalikom helyett a menta is jól passzol az eperhez, de a ricottát is kiválthatjátok túrókrémre is.

Epres-bazsalikomos croissant reggelire

Hozzávalók:

  • 2 db friss croissant
  • 2 evőkanál ricotta
  • 6 db eper
  • 8 bazsalikomlevél

Elkészítés:

  1. Az epret megmossuk, szeletekre vágjuk.
  2. A croissant ketté vágjuk, és megkenjük a ricottával.
  3. Ráfektetjük a bazsalikomleveleket és az eperszeleteket.

Szerző: Bernáth Melinda (Smarta)

Még több isteni receptért kattints

a Smarta.hu-ra!

Olvass tovább!