A legmenőbb nyári kávé: espresso-tonik

2021. augusztus 08.
Milyen, amikor a kávé és a tonik találkozik egy pohárban? Isteni nyári kávé születik. Hering András, a Nosalty főszerkesztője elmeséli nektek, ő hogyan készíti.

Ki gondolta volna, de a mendemondák szerint az espresso-tonik is egy átmulatott éjszaka után keletkezett, méghozzá Norvégiában, amikor is a másnapos bulizók úgy döntöttek, jó ötlet lehet a kávéra tonikot önteni, és így felébredni a delíriumból.

A recept végül szárnyra kapott, tökéletesedett, letisztult, és a svédeknél látott napvilágot –ezért szerepel elvileg több itallapon is Kaffe&Tonic néven ez a nem mindennapi kávé. Megalkotói Anne Lunell és Charles Nystrand svéd baristabajnokok, akiknek már 2007-ben nyílt specialty kávézójában is megtalálhattuk az italok között – írja a diningguide.

 

Aki egyszer kóstolta, sosem feledi, mert a bizarr kombináció nem várt ízhatást nyújt: a két keserűnek számító hozzávaló egy egészen váratlanul frissítő és finom végeredményben csúcsosodik ki. Vigyázz, nagyon nyári!

Elkészítés

Készítsünk egy eszpresszót, és hagyjuk kihűlni! Töltsünk meg egy poharat jégkockákkal, öntsük a tonikot a jégkockákra. Ezután óvatosan öntsük az eszpresszónkat a tonikra, lassan csorgassuk rá, majd gyönyörködjünk, ahogy a kávé vegyül a tonikkal. Az elkészült italt díszítsük lime-mal vagy citromszelettel, mentalevéllel. A friss citromszeletek, a gyömbér, a grapefruit vagy a bazsalikom mind remekül kiegészíthetik az espresso-tonik kissé kesernyés ízeit.

A pontos hozzávalókért kattins a Nosalty oldalára!

nosalty-uj-logo

Készítsd el ezt is!