5 filléres retró sütemény Valentin-napra

2023. február 14.
A sütemények hozzávalói pont azok a termékek, amik egyre drágábbak a boltok polcain. De a szerelem ünnepén nagy vétek lenne megtagadni magunktól némi édes élvezetet, ezért összegyűjtöttünk 5 pénztárcabarát finomságot Valentin-napra.
Valentin-napkor szuper randiötlet lehet a közös sütisütés.

Hol is kereshetnénk bankszámlakímélő recepteket, mint a retró sütemények háza táján? Csupa olyan édességet ajánlunk, ami már 50 éve is megállta a helyét a vendégváró asztalon. 

Milliomos szelet – olcsón 

Na de nem azért milliomos szelet, mert vastag pénztárcára van szükség az elkészítéséhez! Nevét onnan kapta, mert annyira gazdag az  ízvilága és kalóriában is dúskál az édesség, hogy megérdemli a milliomos jelzőt. Angliában bonbon nagyságra felkockázva árulják. Az alábbi recept egy veganizált verzió, de hagyományos összetevőkkel is működik – és úgy olcsóbb is!

A receptet ITT találod.

vegan-recept-milliomos-szelet-sutemeny

Ez a sütemény nem az áráról, hanem az ízgazdagságáról kapta a nevét.

Preckedli szív formában

Omlós, linzerszerű tészta, tetején karamellizált dió, szivecske formában kivágva – mi lehet tökéletesebb Valentin-napra? A klasszikus sváb recepthez nem sok dió kell, de csak porcukorszórással is istenien működik!

A receptet ITT találod.  

Díszíthetjük akár cukorszívekkel, habbal vagy más csonthéjassal is

Rózsa helyett habos sütemény 

Ennek a klasszikus habos süteménynek a teteje éppen olyan, mint egy nyíló fehér virág. Valentin-napi ajándéknak nem is tudnánk elképzelni ennél passzolóbbat! (És persze tegyük be hozzá a háttérbe Kiss Manyi dalát is!) 

A receptet ITT találod.  

Flambírozó pisztollyal akár megkaramellizálhatjuk a tetejét a süteményhabnak

Mézédes krémes 

Mézes is, krémes is: mit keresnénk még egy finom desszertben? A klasszikus mézes krémes igazi ünnepi sütemény, legtöbb családi asztalra karácsonykor kerül. Még jó, hogy itt van nekünk a Valentin-nap, így nem kell még 10 hónapot várnunk rá! 

A receptet ITT találod.  

A tökéletes mézes krémesben a töltelék és a tészta aránya valahogy így néz ki

Farsangi fánk nagymama receptfüzetéből

Szerencsére a farsang és a Valentin-nap egybeesik, így egy finom, pihe-puha nosztalgiadesszerttel, a farsangi fánkkal biztosan nem lőhetünk mellé. A szerelem ünnepéhez hűen ezúttal ne barack, hanem valamilyen piros vagy rózsaszín lekvárral tálaljuk! 

Mitől volt olyan puha a nagyi szalagos farsangi fánkja?

Mitől volt olyan puha a nagyi szalagos farsangi fánkja?

Fotó: Getty Images, Tamás Anita sajátja