Ha unod a rántott sajtot, a rántott gombát és a rántott csirkemellet is, próbáld ki ezt a mennyei, izgalmas rántott padlizsánt! A padlizsán izgalmas, kissé hússzerű textúrája tökéletesen alkalmassá teszi ezt a zöldséget arra, hogy jó alaposan bebundázva kirántsuk – azért ha tehetjük, mindenképpen használjunk durva (például panko) morzsát, az extra ropogósság érdekében. A fogást a fejedelmi mártogatós emeli új szintre: a feta sóssága és a méz édessége izgalmas kombinációt alkotnak és nagyon jól passzolnak majd a padlizsán földes, diós ízéhez.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb padlizsán
- 1 csésze finomliszt
- 3 tojás
- 3 csésze panko morzsa
- só és bors
- növényi olaj a sütéshez
- 1/3 csésze zsíros tejszín
- 2 teáskanál méz
- 200 g feta szobahőmérsékleten
Elkészítés:
- A padlizsánt vágjuk ujjnyi méretű, hosszúkás szeletekre, sózzuk-borsozzuk őket mindkét oldalon!
- Panírozzuk be a padlizsánt a hagyományos módszer szerint! Forró olajban süssük ropogósra a szeleteket!
- Közben verjük habosra a zsíros tejszínt a fetával, majd adjuk hozzá a két teáskanál mézet. Ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint! A rántott padlizsándarabokat a mézes fetával tálaljuk!
Forrás: BonAppetit, Fotó: Getty Images