Ropogós rántott padlizsán mézes fetás mártogatóssal

2023. február 16.
A magyarok nagyon jól tudják, hogy mindent ki lehet rántani, a padlizsánról azonban rendre méltatlanul megfeledkezünk. Pedig igazán kár lenne kihagyni!

Ha unod a rántott sajtot, a rántott gombát és a rántott csirkemellet is, próbáld ki ezt a mennyei, izgalmas rántott padlizsánt! A padlizsán izgalmas, kissé hússzerű textúrája tökéletesen alkalmassá teszi ezt a zöldséget arra, hogy jó alaposan bebundázva kirántsuk – azért ha tehetjük, mindenképpen használjunk durva (például panko) morzsát, az extra ropogósság érdekében. A fogást a fejedelmi mártogatós emeli új szintre: a feta sóssága és a méz édessége izgalmas kombinációt alkotnak és nagyon jól passzolnak majd a padlizsán földes, diós ízéhez.

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb padlizsán
  • 1 csésze finomliszt
  • 3 tojás
  • 3 csésze panko morzsa
  • só és bors
  • növényi olaj a sütéshez
  • 1/3 csésze zsíros tejszín
  • 2 teáskanál méz
  • 200 g feta szobahőmérsékleten

Elkészítés:

  1. A padlizsánt vágjuk ujjnyi méretű, hosszúkás szeletekre, sózzuk-borsozzuk őket mindkét oldalon!
  2. Panírozzuk be a padlizsánt a hagyományos módszer szerint! Forró olajban süssük ropogósra a szeleteket!
  3. Közben verjük habosra a zsíros tejszínt a fetával, majd adjuk hozzá a két teáskanál mézet. Ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint! A rántott padlizsándarabokat a mézes fetával tálaljuk!

Forrás: BonAppetit, Fotó: Getty Images