Mennyei banánpalacsinta a lusta hétvégi reggelekre – recept

2023. szeptember 24.
A banánpalacsinta laktatóbb, tartalmasabb reggelit jelent, és ha a megfelelő módon készítjük, még puhább, légiesebb is lesz a hagyományos verziónál. Mutatjuk a Nosalty receptjét!
Mennyei banánpalacsinta a lusta hétvégi reggelekre - recept

Mindig is érdekes, talán kicsit furcsának is mondható koncepció volt nekünk, magyaroknak a reggelire készített és falatozott palacsinta. Az amerikai filmekben oly’ gyakran látott, szirupban úszó tornyok távol álltak a parizer-kiflivég-paradicsom hármashoz szokott gyomroktól, azonban talán mára már csak kevés szemöldök szalad tarkóra akkor, ha valaki mégis az édesen puha korongok mellett dönt a napkezdés során. Főleg azért is, hiszen azóta már megannyi, erőszakkal talán „egészségesebbnek” mondható verzióban is készíthető az amerikai palacsinta, például banán hozzáadásával.

Mennyei banánpalacsinta a lusta hétvégi reggelekre - recept

Az alapanyagokat készítsük ki jó előre

Az alapanyagokat készítsük ki jó előre, hogy utána már csak a keveréssel és kisütéssel kelljen foglalkoznunk. Ne feledkezzünk meg a sütőporról, ugyanis ettől puffadnak majd fel a palacsintáink. Használjunk érettebb gyümölcsöt a palacsintához: ez egyrészt könnyebben összetörhető/turmixolható, másrészt több cukor található benne, amitől a palacsintánk természetesen lesz édesebb.

Mennyei banánpalacsinta a lusta hétvégi reggelekre - recept

Ne süssük túl nagy lángon a palacsintákat

Ne süssük túl nagy lángon a palacsintákat, mert az alattuk olvadó vaj így megég és keserű ízt ad át a tésztának. Onnan láthatjuk, hogy eljött a megfordítás ideje, hogy a tészta már viszonylag szilárd és a benne lévő buborékok is mind kipukkadtak. A palacsintákat mindenképpen langyosan tálaljuk, és locsoljuk meg mézzel/juharsziruppal, hogy legyen mit tunkolni a tányéron!

Mennyei banánpalacsinta a lusta hétvégi reggelekre - recept

Locsoljuk meg mézzel/juharsziruppal, hogy legyen mit tunkolni a tányéron

A pontos receptért kattints a Nosalty oldalára!

nosalty-uj-logo