Sárguló őszi falevelek, csípős hideg és egy mamaféle, zománcozott lábasban rotyogó, bársonyosan sima, ultrakrémes textúrájú fehérbableves. Ha ezen szavak hallatán a te szíved is megdobbant, akkor ezért a fogásért te is odaleszel!
Arról nem is beszélve, hogy ennek az őszies színű levesnek az egyik fő összetevője, a fehérbab az egyik legmagasabb rosttartalmú babféle, így nagyon egészséges és koleszterinbarát ételt tudunk készíteni belőle.
Sőt, káliumtartalmának köszönhetően képes lehet csökkenti a vérnyomást is!
Mivel manapság egyre népszerűbbé válnak a magával sűrített főzelékek és levesek, így mi is tejszín nélkül készítettük a buja és bársonyosan sima textúrájú levesünket. A fodros kellel megbolondított fogás krémességének titka abban rejlik, hogy a babot, az alaplevet és a párolt zöldségeket turmixoljuk, majd visszakeverjük a lábasba.
Ha főzéskor füstölt pirospaprikával készíted a levest, akkor hasonló ízhatású lesz a végeredmény, mintha füstölt hússal főtt volna, pedig valójában egy vegán bablevest készítettél. Ne feledd, hogy ha száraz babot használsz, akkor főzés előtt nagyjából 6-8 órán át áztasd vízbe. Az áztatási folyamatnak köszönhetően megpuhulnak a babok, illetve csökkennek az emésztési mellékhatások is.