Szaftos, ropogós csirkecomb citrommal és olívabogyóval – recept

2023. október 22.
A ropogós csirkehúst istenien kiegészíti a citrom és az olíva lédús, pikáns kombinációja! A Nosalty ezen a héten elhozta nekünk a tökéletes vasárnapi fogás receptjét.
Szaftos, ropogós csirkecomb citrommal és olívabogyóval - recept

Vannak azok a receptek, amelyek bárhol, bármikor összedobhatóak, kihúznak minket az ebédcsávából, ha gyors és laktató fogásra vágynánk. Mindemellett persze az sem árt, ha az adott étel ízben olyat tud mutatni, amitől leesik majd minden asztal körül ülő álla. Na, most pont egy ilyen húsétel következik, az alábbi citromos csirkecomb ugyanis minden fent említett szempontnak megfelel, szaftosan, aranybarnára sülve érkezik a tányérunkra, hogy jóllakasson minket. Egy adag vajas-petrezselymes újkrumplival, azon melegében tálalva igazi mediterrán életérzést nyújt majd az olajbogyós, citromos csirkecomb.

De mitől lesz olyan különleges ez a recept?

A befűszerezett combokat hagymaágyra fektetjük, amiket sós olajbogyóval és karamellizált citromszeletekkel veszünk körbe. A sütőben kisülő hús szaftja a citromlével egy nagyon ízletes, könnyed szószt komponál, amivel átlocsolgatjuk a piruló combokat.

A recept csirkemellel is elkészíthető, de a csirkecomb általában sokkal szaftosabb, omlósabb és pénztárcabarátabb.

Így készítsd el a sült combokat:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A csirkecombokat mossuk meg és töröljük szárazra papírtörlővel. Jól fűszerezzük be őket, locsoljuk meg olívaolajjal és masszírozzuk át sóval, borssal.

Szaftos, ropogós csirkecomb citrommal és olívabogyóval - recept

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra

Egy magas falu sütőtál (30×20) aljában egyengessük el a szeletelt vöröshagymát és a fokhagymagerezdek felét, majd helyezzük rá a combokat és szórjuk rá a maradék fokhagymát. Ezt követően fóliával letakarva süssük 40 percig.

Szaftos, ropogós csirkecomb citrommal és olívabogyóval - recept

Vegyük ki a csirkét a sütőből, nyomkodjuk a citromszeleteket a combok közé

Vegyük ki a csirkét a sütőből, nyomkodjuk a citromszeleteket a combok közé és köré, majd tegyük vissza lefedve a 200 fokos sütőbe 20 percre. Ez idő leteltével ismét vegyük ki szórjuk meg az olajbogyókkal, pár friss citromszelettel és toljuk vissza utoljára a sütőbe, immáron 220 fokra, fólia nélkül, még 15 percre, hogy szépen megpiruljon.

Ízlés szerint petrezselymes burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

A pontos receptért kattints a Nosalty oldalára!

nosalty-uj-logo