A Margarita igazi klasszikus koktélkedvenc, ami ráadásul otthon is könnyedén elkészíthető – még kezdő mixerként is. Az alábbi verzió egy kicsit bonyolultabb, és talán már túlzás is Margaritának nevezni: de egészen biztosan nem fogunk csalódni benne. Ez az őszre hangolt Margarita ugyanúgy tequilát vesz alapul, ezt azonban csupa őszies ízzel egészíti ki. A tömény mellé cider és gyömbérsör is kerül, és bár nem maradhatnak el a citrusok sem belőle, ezúttal vörös áfonya lével is kiegészül az ital. Ez a komplex, őszies hangulatú Margarita akkor lesz teljes, ha pikáns gyömbéres peremet is készítünk a pohárra, amivel csak még tovább fokozzuk a koktél szezonalitását.
Szuper lehet őszi bulikhoz, sőt, még akár a karácsonyi vacsorapartikra is!
Őszi Margarita gyömbérrel és vörös áfonyával
Hozzávalók (1 pohárhoz):
A koktélhoz:
- 1/4 csésze tequila (silver)
- 1/4 csésze cider
- 2 ek. narancslikőr
- 1/4 csésze cukormentes vörösáfonya-lé
- 1 ek. narancslé
- 1 ek. lime-lé
- 1/4 csésze gyömbérsör
- néhány szelet alma és fahéjrúd szervírozáshoz
A gyömbéres peremhez:
- 2 ek. barna cukor
- 35 gramm kandírozott gyömbér apróra vágva
- 0,5 tk. őrölt fahéj
Elkészítés:
- Készítsük elő a poharakat! Ehhez az apróra vágott gyömbért keverjük össze a fahéjjal és a barna cukorral, majd tegyük egy laposabb tányérba. A poharak szélét nedvesítsük meg egy szelet narancs vagy lime segítségével, majd nyomjuk bele a gyömbéres cukorba!
- Helyezzünk néhány szem jégkockát a pohárba!
- A tequilát, a cidert, a vörösáfonya-levet, a narancslikőrt és a citrusok levét rázzuk össze egy koktél shakerben! A száraz rázás után adjunk hozzá jeget és rázzuk további 1 percig. Öntsük ki az előkészített pohárba és húzzuk fel gyömbérsörrel!
- Körítésként tegyünk a pohárba egy szelet almát vagy egy rúd fahéjat.
Forrás: HalfBakedHarvest Fotó: Getty Images