Earl Grey Martini: így készítsd el az új sztárkoktélt

2024. április 06.
Ha szereted a klasszikus teákat és az ütős koktélokat is, az Earl Grey Martini könnyen az új kedvenced lehet. Mutatjuk is, hogyan készítheted el!

A Google Trends friss elemzései szerint az elmúlt hónapokban elképesztő mértékben megugrott a „tea martini” kifejezés keresettsége, nem véletlenül – a közelmúltban a TikTok is felkapta az italt, ami a hirtelen jött népszerűség egyik biztos forrását jelenti.

Az Earl Grey Martini tulajdonképpen nagyon hasonlít az espresso Martinire, amennyiben az egyik kedvenc koffeines forró italunkat keveri jó adag alkohollal. A teás Martini előnye, hogy nem kell hozzá semmiféle spéci hozzávaló, nem kell drága likőröket vagy különleges alkoholokat beszereznünk hozzá – elég lefőznünk egy adag Earl Grey teát.

A recept szerencsére egyszerű, bár egy jó shakerre mindenképpen szükségünk lesz hozzá ahhoz, hogy megkapjuk a megfelelő állagot. Kezdő koktélkeverőknek talán ijesztő lehet, hogy ebbe az Earl Grey Martinibe nyers tojásfehérje is kerül, de nem kell aggódni – a tojásfehérje rengeteg népszerű koktél hozzávalója.

Earl Grey Martini

Hozzávalók:

  • 0,5 dl forró víz
  • 1 Earl Grey teafilter (2, ha intenzívebb ízre vágynál)
  • 40 ml gin
  • 30 ml citromlé
  • 40 ml cukorszirup
  • 1 tojásfehérje

Elkészítés:

1. Az Earl Grey filtert áztassuk be a forró vízbe nagyjából 2-3 percig. Figyeljünk rá, hogy ne hagyjuk túl sokáig benne, hogy ne keseredjen meg a tea.

2. A kihűlt teát a többi hozzávalóval együtt tegyük egy shakerbe és alaposan rázzuk össze! Először jég nélkül, majd jéggel is rázzuk a keveréket!

3. Egy martinis pohár szélét kenjük be citromlével, majd forgassuk meg cukorban! Töltsük a poharakba a leszűrt koktélt, és fogyasszuk azonnal!

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images