Ínyenc előétel, izgalmas köret és egy trendi koktél – Ezek a fogások nem hiányozhatnak az ünnepi menüről

2023. december 17.
Nagyjából fejben már összeraktad az ünnepi menüt, de néhány fogásban még nem vagy biztos? Segítünk! Hoztunk egy ínyenc előétel-, izgalmas köret- és egy trendi koktélreceptet – a család és a vendégsereg garantáltan megnyalja majd utánuk minden ujját.
Ünnepi menü előétel köret koktél recept

Míg sok családban évről évre ugyanazok a fogások kerülnek karácsonykor az asztalra, vannak bátrabbak is, akik minden ünnep alkalmával szeretnek kísérletezni és kilépni kicsit a komfortzónájukból. Ha te is az utóbbi csoportba tartozol, és unod a már jól megszokott ünnepi menüt, ez a cikk neked szól. A következőkben három olyan receptet mutatunk, amit idén karácsonykor muszáj lesz kipróbálnod.

Előételnek: Baconbe tekert, aszalt szilvás csirkemáj

Ha körettel és savanyúsággal tálalod, az ünnepi menü tökéletes főétele is lehet

Ha körettel és savanyúsággal tálalod, az ünnepi menü tökéletes főétele is lehet

Ez a recept gyors, ízletes, komfortos, mégis ünnepi hangulatot áraszt. Ha körettel és savanyúsággal tálalod, az ünnepi menü tökéletes főétele is lehet, ám hidegtálon kis partifalatként is szuperül megállja a helyét. Jó hír, hogy egyáltalán nem időigényes elkészíteni, sőt akár előre is összedobhatod, és tálalás előtt közvetlen betolod a sütőbe. A receptet itt találod.

Köretnek: Fodroskel-saláta édeskrumplival és gomolyával

Ki mondta, hogy az ünnepi menüben csak nehéz, zsíros fogások kaphatnak helyet?


Ki mondta, hogy az ünnepi menüben csak nehéz, zsíros fogások kaphatnak helyet?

Ki mondta, hogy az ünnepi menüben csak nehéz, zsíros fogások kaphatnak helyet? Ez a könnyű köret tökéletes kiegészítője lehet gyakorlatilag bármilyen főételnek. Nemcsak finom, és gyorsan elkészíthető, de igazi vitaminbomba, ami kifejezetten jót fog tenni az ünnepek során túlterhelt gyomrunknak. A receptet itt találod.

Koktélnak: Candy cane koktél

Nem hiányozhat az ünnepi asztalról egy isteni koktél!

Nem hiányozhat az ünnepi asztalról egy isteni koktél!

Nem hiányozhat az ünnepi asztalról egy isteni koktél! A piros-fehér csíkokban pompázó candy cane, az amerikai karácsonyi filmek állandó szereplője azonban nemcsak nyalókaként népszerű, hanem számos édességet és italt is ihletett. Mivel általában borsmenta ízben kapható, így a mi koktélunk is mentás-fehércsokisra lett hangolva. A receptet itt találod.

Fotó: Nosalty