Januári horoszkóp – 2019

2019. január 01.
Az újév az optimizmus jegyében indul a legtöbb csillagjegynek.

KOS

Elmarad mellőled a türelmetlenség. Helyét vonzerő, incselkedés és hatalmas akaraterő veszi át. Amíg a Nap a Bak jegyében jár, gyakorlati érzékkel fordulsz a hivatásod felé. Jó időszak, ha szeretnéd megszilárdítani a pozíciódat. Februárban erősödik a függetlenség iránti vágyad. Senki sem szólhat bele a magánéletedbe. Uralkodó bolygód, a Mars a saját jegyébe kerül, ezért energikus, optimista leszel.

BIKA

Uralkodó bolygód, a Vénusz a Skorpió jegyében halad. Egyre szenvedélyesebb vagy, ami párkapcsolatban – ha régi, ha új – mindenképpen előnyödre szolgál. Az év végén tele leszel illúzióval. Úgy gondolod, nincs is szükséged józan mérlegelésre. Az egész világot rózsaszínben látod. Februárra viszont tanácsos lenne összeszedni magad: feledékenység, tévedések tarkítják a napjaidat.

IKREK

Az év utolsó heteiben gyakorold a türelem erényét. Lesz néhány nap, amelyeket nehéz lesz kibírni szó nélkül, de hidd el, hogy a legbosszantóbb helyzetből is van kiút. Számodra amúgy is könnyű néhány jól irányzott mondattal elrendezni a vitákat. Az új év új lehetőségeket tartogat – elsősorban azoknak kedvez, akik szimpatizálnak az élethosszig tartó tanulás ideájával: kitűnő alkalom adódik tanulásra, továbbképzésre.

RÁK

Kedves vagy, rokonszenves. Minden olyan helyzetben, ahol első a család vagy a barátok, te leszel az összetartó erő. Vidám, bensőséges hangulatban telnek az ünnepek. A Nap ebben az időszakban szorosan összekapcsolódik a lassú Szaturnusszal. Figyelmeztet arra, hogy első a kötelesség. Az új évben, ahogy a Nap a Vízöntő jegyébe érkezik, fantasztikus sikerszéria részese lehetsz a hivatásodban.

OROSZLÁN

Keményen megdolgozol az elismerésért. Nem lesz fáklyásmenet az év vége, de az eredmények kárpótolnak. Családi kapcsolataidban nagy szerepet kapnak az érzelmek. Lesz alkalom közösen ünnepelni, vagy éppen emlékezni valakire, aki korábban nagyon fontos volt. Aki párt keres, csak olyat képes elfogadni, aki intellektuálisan is megfelel neki. Az új év szenvedélyes heteket hoz.

SZŰZ

Amire gondolsz, vagy amit érzel, azt most erősen magadba zárod. Amikor mégis megosztod a gondolataidat, inkább olyan hallgatóságot választasz, aki vagy akik távol élnek tőled, hiszen sokkal könnyebb a virtuális kapcsolattartás, mint ha valakinek a szemébe kellene nézned. Februárra kristálytisztán megérted, hogy mit jelent az, hogy mindenütt jó, de legjobb otthon: a saját közegben biztonságban érzed magad.

MÉRLEG

A Vénusz gyermeke vagy, aki egy esztétikus tárgyért vagy élményért szinte bármit megad. Az évet záró ünnepeket családi körben töltöd, de kivételesen nem osztogatod két kézzel az ajándékokat. Többre becsülöd az együttlétet. Minőségi időt adhatsz szeretteidnek. Az új évben az egyedülállók előtt megcsillan a remény: többeknek sikerülhet tartalmas, igazán jó kapcsolatot kialakítania valakivel.

SKORPIÓ

A születési jegyedben járó Vénusz sok szenvedélyes pillanattal ajándékoz meg. Ebben az időszakban szinte mágnesként vonzod az embereket, elsősorban az ellentétes nem képviselőit. Az új év első napjaiban fogadalmat is teszel: emberi kapcsolataidat és munkahelyi lehetőségeidet szeretnéd tisztázni. Februárra nagyobb összeg érkezhet a számládra, de mielőtt elköltöd, derítsd ki, hogy valóban a tiéd vagy sem.

NYILAS

Elmondhatod magadról, hogy az évet tökéletesen zárod, és az újat ugyanígy nyitod. Uralkodó bolygód, a Jupiter a születési jegyedben jár, tehát csupa szépet és jót ígér. Ugyanakkor szoros kapcsolatot alkot a kommunikációért felelős Merkúrral. Meggyőző leszel és okos. Intellektuálisan nincs, aki legyőzne. Az újév előrehaladtával a Merkúr helyét a Vénusz veszi át. Érzelmileg és anyagilag is nagyon szép hetek várnak.

BAK

Születésnapod hónapjában a Nap és a Szaturnusz kezet fog egymással. Lehet, hogy mások számára ez nehezebb időszak, számodra azonban a céltudatosság felerősödését jelenti. Érdemes a saját érdekeidet képviselned, és semmiképpen nem szabad feladni az álmaidat. Az újév előtérbe helyezi a sokoldalúságot. Legyél nyitott, és tartsd szem előtt, hogy aki mer, az nyer.

VÍZÖNTŐ

Amíg az óévben járunk, csendesebben telnek a napok. Eseményekre legfeljebb akkor számíthatsz, ha a barátaiddal töltöd az időt: velük felhőtlen szórakozásban lehet részed. Egyik családtagod kisebb pletykát gerjeszthet, de ezt talán észre sem veszed. Amikor a Nap a születési jegyedbe lép, erősnek érzed magad. Véleményt nyilvánítasz, és egyes esetekben újszerű módon közelítesz a kihívásokhoz.

HALAK

Őrizd meg a kedvességed. Az olyan rokonszenves ember, mint te, hamar talál barátokat, csodálókat. Az év vége kitűnő alkalom arra, hogy bővítsd az ismerőseid körét. Arra azonban figyelj, hogy anyagi dolgokban ne tegyél elhamarkodott lépéseket. Az újév második hónapjában gyakran lehetsz elégedetlen és türelmetlen. Ilyen esetekben ne vedd fel a kesztyűt. Vonulj inkább vissza, és meditálj.

Szerző: Molnár Éva asztrológus FotóIga Palacz Unsplash