Jövőre várod a kisbabádat? A csillagok segítenek felkészülni!

2018. november 16. |

A 2019-es év a Merkúr éve lesz, így általánosságban elmondható, hogy a december után születendő gyerekek kíváncsiak, mindig van mit mesélniük, összefüggésekben gondolkodnak. Vágynak a jó társaságra, a változatosságra, és arra, hogy egyszerre több dologgal foglalkozzanak. Kiváló előadók és tanítók lehetnek. Az ország legnagyobb várandósoknak szóló kiállítása, a november 16-18. között megrendezésre kerülő BabaMama Expo felkérésére Dudás Mária gyermekasztrológus elárulja, hogy 2019 első felében milyen személyiségjegyekkel jönnek majd világra az újszülöttek.

  1. december 21. 23 óra 10 perctől: Bak gyermek

Kötelességtudó, érzelmileg fogékony, ragaszkodó gyermekek lesznek. A biztonságot a konkrét szabályok adják számukra, gondolkodásukban gyorsak, hamar átlátják az összefüggéseket, meggyőzően beszélnek és kimondottan jó nyelvérzékük lesz. A január 5. után született babák már inkább földhözragadtabb gondolkodók, nagy megfelelési vággyal. Odafigyelésre, elfogadásra, biztatásra szükségük lesz.

  1. január 20. 9 óra 48 perctől: Vízöntő gyermek

Az egyediséget képviselő Vízöntő gyermekeket a rövid távú célok fogják majd motiválni. A januári Vízöntők gyakorlatias gondolkodók, elgondolásaikhoz mereven ragaszkodhatnak. A január 24. után született babáknak már változik a gondolkodásuk, zseniális, újító ötleteik lehetnek, viszont kételkedhetnek magukban, nehezebbé válik számukra a megvalósítás. Segíteni kell őket egyéniségük kibontakozásához. Február 3-a után született gyermekek kiemelkedő képességűek, de érzelmeiket nehezebben mutatják ki, pozitív mintákra lesz szükségük. Február 10-e után született babák gondolkodása változik, nehezebben összpontosítanak.

2019. február 18. 23 óra 53 perctől: Halak gyermek

Nagyon érzékeny gyermekek, a napirend, és a szabadban tartózkodás szükséges a nyugalmukhoz. Gondolkodásban kimondottan jobb agyféltekés beállítottságúak, így az iskolában kicsit nehézkesebben tanulják meg a logikusan felépített tananyagot. A napi rendszer, feladattudatosság gyakorlása elengedhetetlen. Március 1-e után született gyermekek kissé lázadóbbak, nagyobb szabadságot kell adni nekik.

2019. március 20. 22 óra 46 perctől: Kos gyermek

A kosos akarat, az önérvényesítés, és a kényelmesség együttesen jelenik meg. Kimondottan jó, ha sokat mozognak, és főleg szabadban. Gondolkodásban szintén jobb agyféltekések, álmodozóbbak, nehezebb számukra a koncentrálás. A saját érzelmeiket inkább gondolatban és szavakban tudják kimutatni. Március 27-e után születettek nagyon érzékenyek, kimondott segítő beállítottságúak. Április 10-e után születetteknél változik a gondolkodásmód, logikus gondolkodók, de inkább rövid távú memóriában erősek.

2019. április 20. 10 óra 41 perctől: Bika gyermek

Izgatott, érzékeny babák, gyors gondolkodásúak, erős akaratúak, mindenben megjelenik náluk a gyorsaság, nagy lesz a mozgásigényük. A szabadban mozgás, az ott töltött idő levezeti a bennük tomboló energiákat. Szükség lesz tehát rendszerre, fizikai pihenésre, hogy energiáik keretek között maradjanak. A május 6-a után született Bika gyermekek gondolkodása változik, a tanulás folyamatában segítségükre lesz, ha minél több érzékszervüket bevonják a feladatba. Ők már kicsit nyugodtabbak lesznek, az érzelmi önkifejezést viszont tanulniuk kell.

  1. május 21. 3 órától: Ikrek gyermek

Könnyed érdeklődő babák, ami miatt nyugtalanabbak is lehetnek, mert mindig új ingerre vágynak. Kíváncsiságuknak köszönhetően mindent hamarabb akarnak elsajátítani, bár ez megvalósításban nem mindig sikerül. Nem kell megijedni, ha bizonyos mozgásokat később sajátítanak el. Szeretnek enni, így náluk a túlevés sem meglepő jelenség. Mivel tüzes energiákból gyengébben állnak, így a mozgás és a dicséret nagyon fontos! A június 9-e után született babák már kapcsolatteremtésben könnyedebbek, ahogy az étkezésnél sem annyira kitartóak. A fizikai állóképességhez és a határozott önérvényesítéshez náluk is szükséges a mozgás, dicséret.

Ám, ha ez kevés, és a babagondozás gyakorlati kérdéseivel kapcsolatban is szívesen vennél tanácsokat, akkor látogassatok el november 16-17-18-án a BabaMama Expóra! Az ország legnagyobb várandósoknak és kisbabás szülőknek szóló eseményén szakemberek és 200 kiállító várja az érdeklődőket. Tájékozódhattok szoptatási és étkezési témákban, de akár a névválasztás kérdéseiben is szakértő segítség vár Titeket. Megismerkedhettek a legújabb várandós divattal, bio baba-mama termékekkel, kiemelt figyelmet kapnak az ételintoleranciás és allergiás kicsik, a várandósság alatti étkezési tanácsok, de találkozhattok tapasztalt sztáranyukákkal is az esemény változatos színpadi programjában.

Budapest Sportaréna, 2018. november 16-17-18.

www.babamamaexpo.hu

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Zöld szexjátékok – minden a szilikonon túl fenntartható

Zöld szexjátékok – minden a szilikonon túl