Eleget alszol a csillagjegyed szerint?

2018. július 15.
Van, akinek 5 óra alvás is elég ahhoz, hogy újult erővel vágjon bele a következő napba, míg mások 12 óra alvás után is nehezen tudnak kikelni az ágyból. Tudtad, hogy a csillagjegyed erre is hatással van?

Az átlagos alvásszükségletünk naponta 7-9 óra. Ez az adat viszont személyenként változó annak függvényében, milyen jegy szülöttei vagyunk. Hiszen az eltérő habitushoz, eltérő alvásigény jár.

Kos (március 21. – április 19.)

Nincs idő alvásra, meg kell hódítani a világot! – vallják a Kosok. Igazán szenvedélyes, ambiciózus jegy, akik megelégsznek 6 óra alvással. A lényeg, hogy elvégezzék munkájukat és a maximumot nyújtsák, kerül, amibe kerül.

Bika (április 20. – május 20.)

Jellemzően az a csillagjegy, aki az élvezetekért él. Legyen szó akár az evésről, ivásról, és igen, akár az alvásról is, még akkor is, ha tudják, hogy 7-9 óra is elegendő lenne. Ők bizony szeretnek sokat és nagyot aludni. Nem azért teszik, mert szükséges, hanem mert élvezik.

Ikrek (május 21. – június 20.)

Igazi felfedezők, akiket folyton hajt a kíváncsiság. Ők azok, akiknek legalább 45 ötletük van egy időben, ami valljuk be, azért elég fárasztó lehet. Különösen társaságkedvelő jegy, így az sem meglepő, ha feláldozzák alvásra szánt idejük egy részét arra, hogy jól szórakozzanak társaikkal. Pedig legalább 7 óra alvásra lenne szükségük, hogy feltöltődjenek.

Rák (június 21. – július 22.)

Akiknek sosem elég az alvásból. Igazi álomszuszékok, akik képesek akár több mint 12 órát aludni és még az sem biztos, hogy elég lesz számukra.

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

Mint a legtöbb Tűz jegynek, számukra is az alvás, mint energiaforrás mellékessé válik. Ugyanis ha a figyelem középpontjába kerülhetnek, az eleve felér számukra egy pihentető alvással. Így általában keveset alszanak, nagyjából 5 órát, de ezt kiegészítik naponta 2 óra szundival.

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

Ezen jegy szülötteit úgy tartják számon, mint a legkeményebben dolgozó embereket. Hisz elkötelezettek és megbízhatóak. Képesek akár 24 órán át is dolgozni, viszont annak érdekében, hogy munkájuk megfelelő minőségű legyen, legalább 7 óra alvásra van szükségük.

Mérleg (szeptember 23- október 22)

A mérleg jegyűek a tökéletesség hívei. Ők azok, akik biztosra mennek egy vacsora alkalmával, hogy az étel elég sós, megfelelő mennyiségű ital kerül az asztalra, illetve, hogy mindenki jól érzi magát. Mivel annyit fáradoznak, hogy megbizonyosodjanak arról, minden a legnagyobb rendben, legalább 8 óra alvásra van szükségük, hogy kellően kipihenjék magukat. Tény, hogy számukra az esti rutinok a legfontosabbak. Egy hosszú nap után, megérdemelnek egy kellemes pezsgőfürdőt, egy jó könyvet és egy pohár bort lefekvés előtt.

Skorpió (október 23. – november 21.)

Bármit is csinálnak, azt szívvel-lélekkel teszik, ami eléggé lenullázza az energiaszintüket. Habár nem a megszokott értelembe vett álomszuszékokról van szó, az általánosan előírt 7 óra alvás szükséges számukra a regenerálódás érdekében.

Nyilas (november 22. – december 21.)

A Nyilasok közismertek optimista hozzáállásukról. Tipikusan az a jegy, amely rózsaszín szemüvegen át nézi a világot. Idealista természetüknek köszönhetően gyakran nem ismerik fel tetteik következményét. Nem számolnak azzal, hogy milyen lélektani, illetve fizikai hatások érhetik őket, amennyiben nem alszanak eleget, csak 4 órát (depresszió, elhízás, szívbetegség – csak, hogy néhány említsünk).

Bak (december 22. – január 19.)

Az élet kihívás, amit csak teljes odaadással lehet kiélvezni, igaz? Elkötelezettségének, még a fáradtság sem szabhat határt. Ennek elkerülése érdekében kialakították a saját napi rutinjukat, így pontosan tudják hány óra alvásra van szükségük.

Vízöntő (január 20. – február 18.)

Különc, lázadó és független – ez a három jellemző, ami elsőre eszünkbe jut e csillagjegy kapcsán. Lázadó természetükből adódóan nem lehet korlátok közé szorítani, így alvásigénye is változó. Nem ritka az sem, hogy két részletben alszik 4 órát, az egyszeri 8 óra helyett.

Halak (február 19. – március 20.)

Ez az egyetlen olyan jegy, amely képes akár 18 órán át is aludni, az elegendő 9 helyett. Számukra az alvás nem csupán pihenésre szolgál, hanem egyféle menekülésre is a hétköznapi szürke világból, ahol minden tökéletes.

Fordította: Mándoki Bernadett gyakornok