Az életútszámod megmutatja, milyen karrier való neked

2022. október 06.
Egy egyszerű képlettel számítsd ki életútszámodat, és nézd meg, milyen karriert írt meg neked a sors. Nem kell hozzá más, csak a születési dátumod!

A számmisztika egyik legfontosabb kalkulációja az életútszám (más terminológiák szerint sorsszám) – ez az, ami a leginkább képes megmutatni személyiségünket és kijelölni a számunkra ideális irányokat életünkben.

Az életútszám kiszámításához a születési dátumunkra lesz szükségünk: bontsuk a dátumot elemekre (nap, hónap és év), és elemenként adjuk össze a számjegyeket egészen addig, amíg egy egyjegyű számot kapunk végeredményül. (Kivéve ha az eredmény 11, 22 vagy 33, amikor úgynevezett Mester Számoknak számítanak).

szammisztika-eletut-szam-ezo

Nézzünk meg egy példát az alábbi dátummal: 1992. 11. 11.

Az év tehát: 1 + 9 + 9 + 2 = 21 majd ezt is tovább bontjuk: 2 + 1 = 3

A hónap: 1 + 1 = 2

A nap 1 + 1 = 2

Az így kapott három számjegyet kell összeadnunk, így jön ki a végeredmény: ez a fenti példa esetében 2 + 2 + 3 vagyis 7. De nézzük meg, mit is jelentenek az egyes számok!

1. Az igazi egyéniség

Mindig megtalálod a saját utadat, egyéni megoldásokra törekszel és nem félsz a kihívásoktól sem. Leginkább a kreatív, innovációs szakmák valók neked, de vállalkozóként, life coachként és vezetőként is jól működsz!

2. A tanácsadó

Megértő vagy és ösztönösen jól bánsz az emberekkel, ezért nagyon jól megállod a helyed terapeutaként, gyógyítóként, esetleg tanítóként. Olyan karriert válassz, amiben emberekkel foglalkozhatsz, hiszen ebből másokkal együtt te is profitálsz majd.

3. A harsány kreatív

Magabiztos vagy és kreatív, és azt is szereted, ha van közönséged. Épp ezért nagyon jó színész válhat belőled – de ha nem vonz a színpad, dolgozhatsz a sales vagy a turizmus területén is, hiszen az embereket nagyon vonzza megnyerő karizmád.

4. A megbízható dolgozó

Felelősségteljes, megbízható és elkötelezett személy vagy, minden munkaadó örül, ha veled dolgozhat. Sosem adod fel és mindig precíz vagy, ezért leginkább a könyvelés, az analitikus munkák, a mérnöki karrier vagy a rendészet való neked.

5. A jolly joker

Szerencsés alkat vagy, hiszen sok területen vagy tehetséges – épp ezért jó eséllyel nem kötelezed el magad egyetlen karrier mellett, és életed során több területen is kipróbálod magad. Szereted az eseményeket, ezért a PR, a sales vagy a turizmus jó karrierút lehet számodra, de az újságírásban is érdemes kipróbálnod magad.

6. A támogató

Hajlamos vagy a perfekcionizmusra, de csak azért, mert feltett vágyad, hogy jobb hellyé változtasd a világot. Vonzanak az olyan területek, mint a pszichológia, a gyógyítás, a táplálkozástudomány, de a divat, a belső építészet és a tanácsadás is jó irány lehet.

7. A filozófus

Megrögzötten keresed az igazságot, és ösztönös képességed van a helyzetek kibogozására, az éleslátásra. A mérnöki karrier, a stratégiák kidolgozása, de akár az ezoterikus karrierek is jó választásnak bizonyulhatnak.

8. A pénzcsináló

Az üzlet és a pénzügy területei egyértelműen neked valók: jó érzéked van a pénzhez, ez az ösztönös érzék pedig nagy céltudatossággal is párosul. Ezzel az életútszámmal jó esélyed van rá, hogy gazdagságban éld az életed.

9. A gondoskodó

Törődsz másokkal, és fontos neked a gondoskodás, szeretnél segíteni másoknak – mindegy, hogy emberekről vagy állatokról, esetleg növényekről van-e szó. A tanítás, a szociális munka, a gyógyítás és a tanácsadás mind hozzád passzoló területek lehetnek.

A mesterszámok

11. Ösztönösen inspiráló

Alapvetően a 2-es szám jellemzői igazak rád, de némi extrával kiegészítve. Mindig jókedvre derítesz másokat, és sok benned a segítségnyújtási vágy, így a coaching, a terápia, a filmes és TV-s munkák is nagyon jól illenek hozzád.

22. A praktikus látnok

Alapvetően a 4-es szem jellemzői igazak rád, de itt is van egy kis csavar. Nagy a képzelőerőd, és a képességed is megvan, hogy valóssággá változtasd az ötleteidet. Az építészet és az innovációs területek mellett a politikai karrier is neked való lehet.

33. A bölcs tanító

Alapvetően a 6-os szám jellemzői igazak rád, persze itt is némi kiegészítéssel. Született művész vagy, de jobban szeretsz másokkal együttműködni, mint egyedül dolgozni. Valójában a segítés vágya is nagyon erős benned, ezért az olyan kreatív karrierek vonzanak igazán, ahol átadhatod a tudásodat. Jó ötlet lehet így bármilyen pedagógusi karrier, de a komédia és a színészet is neked való.

Forrás: Cosmopolitan US Fotó: Getty Images

Olvass tovább!