Trendek a kertben: innováció és játékosság

2015. április 03. |

Ma már nem luxus egy komfortos kert berendezése Magyarországon. Nem kell a csúcsminőségű, ámbár kevesek számára megfizethető luxus és a rövid élettartamú, unalmas, kínai fonott bútorok között választani.

Hazánkban már találhatunk olyan kertberendezési szaküzlet hálózatot, ahol a bútorok designja, minősége és ára vevőbarát arányban egészíti ki egymást, méghozzá óriási raktárkészletről. Ebben a kínálati szegmensben már azokat a megbízható, időjárásálló és jól bevált alapanyagokat használják a gyártás során, melyek eddig csak a luxus márkáknál fordultak elő, és ezzel egy új minőségi kategória született Magyarországon.


Anyagok forradalma

A kezelésmentesség és az időjárásálló kivitel ma már alapvető elvárás a kerti bútorokkal szemben.  A szintetikus, fonott szálat, mely hosszú évekig uralkodott a hazai kertekben, új dizájn és innovatív anyagok váltották le. A kültéri textil és bőr alapanyagok megjelenésével kárpitozott kerti bútorainkat már egész évben a szabad ég alatt tarthatjuk. A társalgó bútorokban rejtőző speciális, QuickDry Foam töltetnek köszönhetően a párnák gyorsan száradnak. A legújabb gyártói fejlesztések pedig már arra is figyelmet fordítanak, hogy a kültéri kárpitok minél természetesebb tapintásúak legyenek.

Tudatos vásárlás

Anyagok és kidolgozás tekintetében nagy a különbség az egyes kerti bútorok között, és ezt tudatos vásárlóként mindig észben kell tartanunk. Míg a beltéri bútornál a megjelenés és a komfort a kulcskérdés, addig egy kerti bútornak számos további elvárásnak kell megfelelnie, mivel a szabad ég alatt kell helyt állnia. Mindig próbáljuk ki a bemutatóteremben a kiválasztott bútorokat, ahelyett, hogy zsákbamacskát vásárolnánk. Alaposan tájékozódjunk még vásárlás előtt arról is, hogy a bútor milyen kültéri tulajdonságokkal rendelkezik, és ennek tükrében mérlegeljük az árat.

Mixeld, ahogy tetszik

A kerti étkező asztaloknál ismét ráirányult a figyelem a társaságbarát kerek asztalokra. A nagycsaládosok, kerti partizók pedig a hatalmasra kihúzható asztalokat keresik. Az étkezőszékek tekintetében egyértelműen a színes textilén huzat uralja a piacot, a váz anyagától függetlenül. Étkezőnk összeállításánál 2015-ben teljes a szabadság. Megfigyelhető trend a különböző színű székek kombinálása egy szetten belül. Épp így hódít az eltérő színű asztalok és székek szabad variálása is.  A robosztus, teakfa asztalok remekül mutatnak provanszi hangulatú, fonott étkezőszékek ölelésében. A kültéri bőr vagy textil kárpitozású székek pedig minden kortárs terasz berendezésének ikonikus darabjai, egy inox vagy alumínium asztallal kombinálva. Kreativitásunkat kiterjeszthetjük a stílusok ötvözésére is. Talán nem is gondolnánk, milyen jól mutat egy minimalista, rozsdamentes acél étkező egy békebeli, vidéki kúria pergolával fedett teraszán.

Kiegészítők kavalkádja

Teraszainkon is hódítanak a különféle praktikus kiegészítők. A kerti bútorokhoz illeszkedő, időjárásálló szőnyegek idén várhatóan még inkább teret hódítanak az outdoor lakberendezés világában. A színes, formagazdag LED-es világítótestekkel meghitt, lounge hangulatot alakíthatunk ki teraszunkon. És hogyan is funkcionálhatna egy mai kert profi grillsütő vagy napernyő nélkül? Kisasztalok, puffok, sok apró dekoráció és praktikus használati tárgy áll a rendelkezésünkre, hogy igazán élvezhetővé, komfortossá és jól kihasználhatóvá tegyük kertünket.

Bátran vállaljunk be némi bohókás vagányságot és kísérletezzünk! Jó ízléssel, odafigyeléssel és a korlátok átlépésével, sokkal izgalmasabb kerti élettereket hozhatunk létre.

www.tgselection.hu

www.grillsutok.hu

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kirakat

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően dallos bogi

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera bemutató

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera