Stílusos utazás Új-Zélandra

2017. november 24.
Csomagolj úgy, mintha csak a szomszédba ruccannál át egy kényeztető hétvégére. Hiszen a Qatar Airways business osztályán a fogkrémtől kezdve a finom pezsgőig mindent megkapsz.

Egy-két szelfi és mehet föl az Instára, mert a Budapest – Doha között repült szakaszon még internet is van a fedélzeten. Dohából Aucklandbe, a világ leghosszabb járatán pedig úgy elrepül a majdnem 17 óra a kényelmes, teljesen ággyá alakítható fotelágyakban, hogy tulajdonképpen csak arra van időnk, hogy jót együnk és egy kényelmeset aludjunk (még saját pizsit és papucsot is kapunk!), vagy pedig megnézzük a Hobbit és a Gyűrűk ura összes filmjét 50 perces szünetekkel.

Amikor megérkezünk Auckland-be, a jetlag elkerülése végett, azonnal vessük bele magunkat a kalandba. A NewTourZealand vezetője Csaba Shepherd egy igazi ínyenc programot állít nekünk össze egyénre szabva, egyedülállóan magyarul. Nem kell hozzá semmi más csak egy széldzseki, napszemüveg, flip-flop papucs, két darab rövidnadrág, fürdőruha és naptej. A futócipőt én sem hagytam otthon, de nélkülözhető, mert a tengerparton a legjobb mezítláb futni.

Privát autóval, saját idegenvezetővel akinek helyismerete, bal oldali vezetési tapasztalata és stílusos élménytervezése alkalmazkodik igényeinkhez. Menjünk el Hobbitonba, ahol céges partik, születésnapok, évfordulók vagy csak egy vezetett túrán veszünk részt, garantáltan leesik az álla még azoknak is, akik sose látták a filmeket.

Ha egy kis férfias erőre vágyunk, akkor este csak nekünk egy igazi haka táncot járnak a helyi maori fiúk a Tamaki Maori Village-ben, ahogyan azt az All Blacks nemzeti rögby válogatott meccsei előtt láthatjuk. Az a nyelvöltögetős, test ütögetős, ijesztgetős tánc ami néha megmosolyogtat, viszont elementáris erő sugárzik belőle.

Új-Zéland a kalandturizmus alfája és omegája, mindenképpen próbáljuk ki a bungee ugrást, a bátrabbak a vadvízi evezést, a kevésbé bátrak pedig a jet boat hajózást és garantáltan senki sem marad szárazon! A Huka Jet Boat beöltöztet, fotókat készít és ad az adrenalinnak.

Wai – O – Tapu-ra menni, az olyan szexi. Halljuk Mordor hangját a kénes sziklamélyedésekből kitörni, és sétánk végén megmártózunk a Hell’s Gate privát wellness iszapfürdőjében. Mintha 10 évet fiatalodtunk volna!

Ha pedig romantikus extrára vágyunk, akkor a Waitomo Glowworms Caves-ben hajókázunk, miközben a fejünk fölött világító miniatűr pontok odavarázsolják a szemünk elé a tejutat.

Pihenjünk meg egy igazán luxus szállodában, a legjobb helyen, pár percre Auckland legjobb éttermeihez, üzleteihez, színházaihoz és a Sky Towerhez. A Crowne Plaza Auckland executive lakosztályai a luxust kínálják, elérhető áron. A 28. szintről a szobákhoz tartozó erkély garantálja, hogy élvezhessük a pazar kilátást.

Ha pedig igazi extrém lazulásra vágyunk, akkor a Hot Water Beach Top 10 Holiday Park trendi bungallóiban a legjobb megoldás megélni egy igazi hippi légkört. Ássuk be magunkat a homokba, szörfözzünk, golfozzunk vagy csak igyunk sok bort.

Új-Zéland egy nagy játszótér; a programokat bízd a NewTourZealandra, a kellemes utazást a Qatar Airways-re, a Te dolgod már csak annyi, hogy érezd jól magad.

További információk:
www.newtourzealand.com
http://www.qatarairways.com