Fogadd meg, hogy vigyázol magadra!

2017. december 18.
Az év végéhez közeledve viccesnél viccesebb újévi fogadalmakat osztunk meg a közösségi oldalakon. Maga az újévi fogadalom vált tréfává, hiszen mindenki azon derül, hogy úgysem tartja be senki azt, amit vállalt. Itt az ideje, hogy az újévi fogadalmat visszahelyezzük a jogaiba.

Vegyük kezünkbe az irányítást!

Kezdjük magával az értelmével. Mindenkinek megvannak a maga öröklött hajlamai, még ha ezek nincsenek is mindig az ínyünkre. A karmánktól megszabadulni lehetetlen, de nemes kihívás és nagy feladat legyőzni magunkat. Kivel küzdött Luke Skywalker a leghevesebben? Saját magával, ahogyan az apja is.

Ha tehát valaki nem akarja röhögve lerázni magáról az újévi fogadalmakat, tegye mérlegre a múltját és vegye a kezébe a jövőjét. Ezt persze megteheti máskor is, de az ünnepek alatt eséllyel erre is akad egy szusszanásnyi idő.

Őszinte fogadalmak

Az újévi fogadalmak kötelező eleme kellene, hogy legyen az őszinteség saját magunkkal szemben, és ehhez nemcsak önismeretre, de bátorságra is szükség van. A legtöbb fogyókúra amiatt szokott elbukni, mert túl magas az elvárás magunkkal szemben és ettől irreális lesz a cél. 10 kilót nehéz leadni, de ha csak kettőt akarunk 3 hónap alatt, az már nem lehetetlen.

Az újévi fogadalmak is ezen az elven működnek. Ne az legyen a fogadás, hogy többet soha nem csinálunk valamit, hanem kezdjük kis lépésekben, és káros szenvedélyünkből inkább tudatosan próbáljunk meg visszavenni.

Akkor mit fogadjunk meg?

Legyen az az újévi fogadalmunk, hogy igyekszünk jobban odafigyelni a családunkra, de vegyük be fogadalmaink közé, hogy igyekszünk jobban odafigyelni saját magunkra is! A családunk iránti felelősségnek ez is megkerülhetetlen része. Így aztán magunkról is gondoskodnunk kell, aminek jegyében kötelező a jövőbe tekinteni.

Fel kell készülnünk a jövő nehézségeire, hogy szeretteinket megóvjuk a gondoktól. Hiszen adódhat olyan helyzet, amikor nem tudjuk azt a biztonságot nyújtani nekik, amelyet szeretnénk. Ilyenkor jön kapóra egy élet- és balesetbiztosítás , amely legalább az anyagi gondokat képes száműzni egy kellemetlen helyzetben.

Az NN Biztosító Baleseti felépülés biztosítása például online is megköthető és számos kiegészítő asszisztencia-szolgáltatást is magában foglalhat. De a legfontosabb mégiscsak az, hogy vigyázzunk magunkra…