Lilu Budapest legszebb fürdőiben

2017. december 18.
Lilu az elmúlt hónapokban a műsorvezetés mellett a közösségi médiában is aktívan szerepel. Folyamatosan posztol, a posztok elkészítéséhez okostelefonját használja. Nemrégiben egy különleges fotósorozathoz állt modellt, Budapest legszebb fürdőit fotózták szintén okostelefonnal. Lássuk, milyen profi képek születhetnek a Samsung Note8 készülékkel!

Műsorvezetőként  sokáig a kamera másik oldalán álltál. Mikor jött el a pillanat, hogy te vedd a kezedbe a kamerát és fotók segítségével fejezd ki önmagad?

Műsorvezetőként és médiaszemélyiségként mindig követnünk kell az aktuális trendeket, így amikor a social mediának köszönhetően kitárult előttünk is a világ, adott volt, hogy már nem csak a képernyőn tekinthetnek be a munkánkba a nézők, de influencerként már a Facebookon és az Instagramon is követhetik a mindennapjainkat a fotóinknak köszönhetően. Ráadásul világéletemben imádtam utazni, magánemberként is rengeteget fotóztam a világban, a Keresem a családom forgatási helyszíneire pedig bárki velem tarthat a képeimnek köszönhetően.

 Mit jelent számodra a fotózás?

Önkifejezést, szabadságot. A social media felületeimre úgy tekintek, mint a képes naplómra, amin megmutathatom az igazi Lilut, azt, ami tetszik, amit szeretek, és ahogy élek, érzek.

Milyen típusú fotókat készítesz legszívesebben?

Mindig azt próbálom megmutatni, ami engem érdekel, és amit érdekesnek tartok a világból, ami megfog, amit szeretnék kommunikálni vagy kifejezni. Azok a fotóim a kedvenceim, amelyek viccesek, boldogok és kifejezik a személyiségem.

Tanultál fotózni, vagy a gyakorlatban sajátítottad el a fotózás alapjait?

Nem vagyok profi fotós, sosem tanultam fotózni, influencerként egyszerűen csak azokat a pillanatokat osztom meg az oldalaimon, amelyek számomra fontosak. Mindezt amatőrként, az érzéseimre hagyatkozva.

Ma már a legtöbb ember az okostelefonjával készíti el a fényképeket. Miért szeretsz okostelefonnal fotózni?

Egyrészt a telefonom mindig nálam van, így bármikor azonnal meg tudok örökíteni minden olyan pillanatot, ami megfog. Másrészt nagyon klassznak tartom, hogy ma már okostelefonnal is profi minőségben tudunk fotózni. A Samsunggal közösen készített sorozatunkban is pont az a lényeg, hogy a fényképész, Pejkó Gergő profi minőségű, részletgazdag, magazinba illő képeket tud lőni egy okostelefonnal. Persze ez nem azt jelenti, hogy a profi, hivatásos fényképészeket helyettesíthetné bármilyen telefon, vagy amatőr fotós.

Hogyan jött az ötlet, hogy Budapest fürdőiről készítsetek felvételeket?

Mindenképp szerettük volna a képeken átadni azt a nagyvárosi életérzést, amit Budapest tud nyújtani akár a turistáknak, akár az itt élőknek. Mivel a Samsung Note8 telefonok vízállóak és víz alatt is lehet fotózni velük, így adott volt, hogy Budapest egyik legfontosabb közösségi helyszínein, a fürdőkben fotózunk. A víz központi témaként jelenik meg a képeken, ahogy a Széchenyi és a Gellért gyógyfürdők ikonikus helyszínei is visszaköszönnek.

Melyik a kedvenc képed a sorozatból és miért?

Az a fekete-fehér kép, amin sejtelmesen csillan meg a víz. Teljesen lenyűgözött, hogy egy okostelefonnal is lehet ma már olyan fotókat készíteni, amin minden apró részlet él.

Fotó: Pejkó Gergő