#StyleLife: Lilu

2017. október 06.
Lilut mint televíziós műsorvezetőt ismertük meg, de ma már követve a trendeket, a közösségi médiában is igen aktívan tevékenykedik. A blogja mellett Instagram-oldala is hihetetlen népszerűségnek örvend.

Mikor kezdtél el blogolni és miért? Hogyan emlékszel vissza erre az időszakra?

A blogolás régóta foglalkoztatott, aztán egyszer a Cosmopolitan főszerkesztője megkeresett a Lilu Blog ötletével. Így indult el a Lilu Trender, amit a mai napig imádok írni. Az elején sokkal nehezebb volt egy-egy bejegyzés elkészítése, hiszen az elsődleges szempont, hogy minőségi tartalmakat prezentáljak. Fontosnak tartom, hogy csak azokról a dolgokról írjak, amiket megtapasztaltam, ismerek, hiszen ezáltal tud önazonos maradni a blog.

Mikor posztoltál először az Instagram-oldaladra, és mi volt az első képed? Hány lájkot kaptál?

Az Instagram talán a kedvenc felületem a social media oldalak közül. A @lilugram 3 évvel ezelőtt indult, és ha jól emlékszem, az első posztom egy fehér Balenciaga szandál volt. Akkor hozzávetőlegesen 150 like érkezett rá, de az akkori tendenciák alapján ez már jónak számított.

Mi a különbség a blogod és az Instagram-oldalad stílusa, üzenete között?

A blogon sokkal nagyobb a hangsúly az írott szövegen, amíg az Instagramon leginkább a képekre fókuszálunk. Instán szeretem megosztani azokat az élményeimet, amelyeknek egy képpel éreztetni lehet a hangulatát. A Trenderre inkább olyan tartalmakat kreálok, ahol fontos, hogy elmondjam a véleményem, vagy hozzáfűzzem a gondolataimat valamihez.

Miért szimpatikus neked az Instagram?

Mert ez a saját képes naplóm, itt tényleg azt mutathatom meg, ami érdekel. Igazából kicsit talán olyan, mintha a saját újságom lenne, amiben én vagyok a főszerkesztő. Fontos, hogy itt teljesen kontrollálni tudom a tartalmat, így mondhatni az Instagramom az a felület, ami valóban megmutatja Lilut.

Televíziós műsorvezetőként mennyire fontos számodra a közösségi médiában való jelenlét? Elvárás ez a csatornádtól? Segíti a munkádat?

Én műsorvezetésre szerződtem, így természetesen nem elvárás, de azt gondolom, hogy napjainkra ez is része a televíziózásnak. Segíti a munkámat, hiszen a social media lényege, hogy betekintést engedsz az életed bizonyos részeibe – ez nálam forgatásokat, utazásokat jelent a mindennapokban. Sokszor a közösségi profilomon alakul ki a legnagyobb hype egy-egy adás kapcsán, így egyértelműen része a munkámnak.

Amikor posztolsz, Lilu a magánember, vagy Lilu a műsorvezető üzen az embereknek?

A kettő egy és ugyanaz. Nyilván, amikor dolgozom, fegyelmezettebb vagyok mint a hétköznapokban, de nem érzem, hogy ettől más ember lennék. Nem olyan éles a váltás a munkámban, mint például egy színésznél, aki sokszor teljesen mást testesít meg a színpadon, mint amilyen az életben.

A családod mennyire jelenik meg a posztjaidban?

Semennyire. Vannak, akiknél magától értetődő, hogy a család is részesévé válik a közösségi médián keresztüli kommunikációnak, de én hiszek abban, hogy a social mediában való szerepléshez beleegyezés kell, amit egy gyerek nem tud eldönteni. Így mindenekelőtt tiszteletben tartom a gyermekem civil élethez való jogát. Ez nem azt jelenti, hogy rejtegetem, mert többször megjelenik a képeken, de csak úgy, hogy a privát élete megmaradhasson.

Szoktál negatív kommenteket kapni? Mit kezdesz velük?

Persze, hogy szoktam, mindenki szokott. Nem gondolom, hogy a negatív kommenteket teljesen figyelmen kívül kell hagyni, de nem ezek alapján hozok döntéseket. Amennyiben egy komment nem mocskolódó, hanem szofisztikált keretek között írt kritika, akkor elolvasom, és ha azt érzem, mondd valamit, akkor elgondolkozom rajta. Viszont azokat a kommenteket, amik nem tűrnek nyomdafestéket, moderálom. Azt gondolom, ha valaki nem veszi a fáradságot, hogy megfogalmazzon egy kritikát, nem érdemel annyit, hogy foglalkozzak a véleményével.

LILU KEDVENCEI

  1. Kedvenc kiegészítő: fekete cérnakarkötő csillaggal (Grav Handmade)
  2. Kedvenc ruhadarab: a fehér póló fekete bőrdzsekivel
  3. Kedvenc szépségtermék: Elizabeth Arden 8ouhr színezett ajakápoló
  4. Kedvenc dal: Rolling Stones – Paint it black
  5. Kedvenc hely: Peru