Határozd meg a bőrtónusod, és találd meg a tökéletes alapozót

2018. június 11.
Míg bőrünk tónusát a színárnyalatokkal tudjuk beazonosítani, altónusát már kicsit nehezebben fejtjük meg, sokan pedig nem is gondolnánk, milyen fontos meghatározni a megfelelő alapozó kiválasztásához. A L’Oréal Paris True Match alapozócsaládja azonban most mindenkinek segíthet.

A színeinkhez, bőrtípusunkhoz passzoló tökéletes alapot megtalálni nem egyszerű. A dekorkozmetikai márkák sokszor bőrünk tónusára koncentrálnak, így bár világos és sötét színekből több árnyalatot is választhatunk, kevés olyan alapozócsalád létezik, amely a bőrünk altónusát is figyelembe veszi. Pedig ez az, ami segít személyre szabni és megtalálni a megfelelő színt.

Az altónus meghatározása

Tenki Réka, Tompos Kátya és Epres Panni is sokáig kereste a megfelelőt, szerencsére azonban a L’Oréal Paris alapozói között mindhárman megtalálták a tökéletesen illeszkedő alapot, ezért is vállalták el ezt a különleges együttműködést. A három kivételes szépségű nő együtt szerepel a True Match alapozó legújabb kampányfilmjében.

„Amikor először hallottam az altónusokról, úgy voltam vele, hogy hát ez meg mi?” – meséli Kátya. Ahogy a legtöbben, a színésznő sem gondolta, hogy ilyen fontos lenne bőrünk altónusának meghatározása.

Három altónust különböztetünk meg: a meleg, a hideg és a semleges árnyalatot. Ahhoz, hogy meghatározzuk, milyen típusú a bőrünk, több dolog is segíthet. Figyelembe vehetjük, milyen hamar égünk le a napon, ha hamar, akkor hideg, ha azonban inkább barnulunk, a melegebb árnyalatok jellemzőek ránk. De megvizsgálhatjuk a vénáink színét is. A hideg altónusnál a csukló vénái kék vagy lila színűek, míg meleg tónusnál zöld vagy olíva árnyalatúak. Azt mondják, ha nehezen azonosítjuk be a bőrtónusunkat, akkor valószínűleg a semleges árnyalathoz tartozunk.

Az alapozók széles palettája

Tenki Réka arról mesélt, milyen nehéz volt megtalálnia a megfelelő alapozót, mert a bőre túl világos, így egyik sem hatott természetesen rajta. A 10 árnyalatot magába foglaló könnyű, selymesen puha, folyékony True Match alapozó azonban mikrogyöngyeivel amellett, hogy elfedi a bőrhibákat, láthatatlan marad. Nem tartalmaz olajokat, parfümmentes, a benne lévő B- és E-vitamin pedig táplálja a bőrt. Nem csoda, hogy a szépségnagykövetek is a True Match alapozók között találták meg a hozzájuk leginkább passzoló árnyalatot.

Réka, Kátya és Panni is a természetes szépséget képviselik, de a tökéletes alapra még nekik is szükségük van. Bár arcbőrük más-más színekkel harmonizál, a True Match palettájában ők is megtalálták a kedvenceiket. Ezek az innovatív árnyalatok a világostól a sötétig felölelik a bőrszíneket, a melegtől egészen a semlegesen át a hideg árnyalatokig, így igazodnak bőrszínünk tónusához és altónusához is.

3 tipp a tökéletes árnyalat kiválasztásához

  • Mindig vizsgáljuk meg a bőrre kent mintát természetes fényben is, ne csak az üzletek neonfényében, hogy valóban a hozzánk leginkább illő árnyalatot vásároljuk meg.
  • Soha ne sajnáljuk rá az időt, mert ha egyszer megvan, többé nem kell majd másikat keresni.
  • Az alapozót az áll vonalánál érdemes tesztelni, így tényleg a legközelebb lesz az arcszínhez, és egyértelműen látszik majd, mennyire illeszkedik hozzá.

 

Fotók: Bodnár Zsófia

Promóció