A téli cipővásárlás aranyszabályai

2018. október 25.
A tökéletes cipő megtalálása mindig nagy kihívás, ám télen még nehezebb a dolgunk, hiszen a kinézet mellett a kemény időjárás is befolyásolja a döntést. Összegyűjtöttük a legfontosabb szabályokat, hogy megkönnyítsük a vásárlást.

1.

Sokunk számára a cipő stílusa a legfontosabb tényező. Ám nem elég csak a divatot szem előtt tartani, a praktikumra is hangsúlyt kell fektetnünk. Hiába tartozik a legnagyobb őszi-téli cipőtrendek közé például az állatmintás csizma, ha egyetlen ruhádhoz sem passzol. Kezdetnek szükséged lesz egy, esetleg két hétköznapi, jól kombinálható színre, például barnára és feketére. Emellett beszerezhetsz egy extravagánsabb darabot is, a különleges alkalmakra.

2.

A színek mellett az anyag a leglényegesebb kritérium. Az időjárás viszontagságainak csak egy erős, vízálló anyagból készült cipő tud ellenállni. A csodaszép velúr cipellőket inkább tartogasd a tél végére. Egy minőségi bőr vagy műbőr lábbeli hosszú távon is kifizetődő befektetés. Alternatív megoldásként impregnáló spray-vel is fokozhatod újonnan megvásárolt lábbelid vízhatlanságát.

3.

A talp kiválasztásánál vedd figyelembe a lakhelyedre jellemző útviszonyokat és az átlagos csapadékmennyiséget. A gumitalp taszítja a legjobban a nedvességet. A havas vagy jeges felületeken az érdes, strukturált talpak adnak némi fogást, így elkerülheted a hasra esést. A sima talpú cipők gyakran önmagukban is csúszósak, ezeket a száraz városi járdákra javasoljuk, vagy váltócipőnek az irodába. Biztonságosabbá teheted őket, ha csiszolópapírral finoman átdörzsölöd a talpat.

4.

A mínuszokban a bélés nélküli cipők nem állják meg a helyüket. Már egy vékony szőrmeréteg is sokat tesz azért, hogy ne fázzon a lábad. Hasonló hatást érhetsz el egy vagy akár több réteg vastag zoknival. Ebben az esetben viszont vásárlásnál a zoknival együtt próbáld fel a csizmát, mert nem tesz jót a vérkeringésednek, ha a zoknirétegek miatt túl szűkké válik a cipő. A téli sportok szerelmeseinek érdemes nedvességtaszító bélést választani, mely elvezeti az izzadságot.

+1

Miután megtaláltad álmaid cipőjét, gondoskodj arról hogy minél tovább tartson. Mindig töröld le, ha hazaértél, nehogy kárt tegyen benne a ráolvadó csapadék. A havonta-kéthavonta alkalmazott ápoló szerek és cipőkrémek megóvják a kényes bőrt a kiszáradástól. Ha teheted, váltogasd rendszeresen a cipőidet, hogy ne gyűljön meg bennük a nedvesség. Ha ez nem lehetséges, összegyűrt újságpapírral is elősegítheted a gyorsabb száradást.

Promóció