2019 legmenőbb cipője

2018. szeptember 28.
Újrahasznosított anyagokból készült légtalppal érkezik a legújabb Air Max. Sokan már most a jövő év legmenőbb "lépőjeként" emlegetik. Az Air Max 720 a Nike első, kifejezetten utcai viseletre készített cipője, amelyet a talp teljes hosszán légbetéttel láttak el.


Immár 20 éve annak, hogy az első utcára tervezett Air Max modell, a Nike Air Max Safari megjelent a piacon, azóta pedig nincs megállás. Ahogy az Air Max 97 talpában található teljes hosszúságú légbetét újraformálta a futócipők világát, a sorozat evolúciójának legújabb darabja, az Air Max 720 ismét nagyot vállal: a mindennapi kényelmet emeli a következő szintre.

A valaha készült legvastagabb légtalppal érkezik

Elődje, az Air Max 270 szó szerint magasra tette a lécet a talpában található 32 mm vastag légbetéttel. Az Air Max 720 nem kevesebb, mint 38 milliméterrel helyez a föld fölé, amely a valaha készült legnagyobb Air egység. A cipő megemelt sarokrésze rendkívül rugalmas ütéscsillapítást eredményez. A vadonatúj légtalp 360 fokos szögben helyezkedik el viselője lába alatt, és ezzel az eddigi legnagyobb kényelmet biztosítja.

A természet ereje inspirálta

A modell dizájnját a különböző természeti jelenségek és energiáik áramlása, mozgása inspirálta – ez a 720 színállásaiban is visszaköszön majd. A hamarosan debütáló cipőkön többek között a vulkánból kitörő lávafolyam, a sarki fény, a Tejútrendszer, a napfelkelte és naplemente képi világa elevenedik meg.

A legújabb cipő Air egysége 70%-ban újrahasznosított anyagokból készül

A Nike Air légbetétek előállításakor a fenntartható jövő előmozdítása is fontos szempont: a márka hisz abban, hogy a környezeti terhelés csökkentése a sportolók teljesítményének növelése mellett is megvalósulhat. A 720 esetében a légbetét 70%-ban a gyártás során képződött hulladék újrahasznosításával készült.