Szerezd vissza nőiességed ezzel a lehetőséggel!

2019. április 08.
A szép formájú, telt és feszes mellek a nőiesség szimbólumai. Ha egy nő elégedetlen kebleivel, az kihat élete minden részére, csökkenti az önbizalmát, önértékelését. Egy pályázat azonban most lehetőséget nyújt valakinek, hogy megváltoztassa az életét.

A rossz genetika, egy nagy fogyás vagy épp a terhesség és a szoptatás mind olyan dolgok, melyek elsőként és leglátványosabban a kebleket érintik.  Gyakran olyannyira, hogy az már az életminőség romlását okozza. Ezek a problémák nem válogatnak, egyaránt érinthetnek huszonéves lányokat és középkorú asszonyokat. Mindannyian szeretnének változtatni a helyzeten, de sokan nem engedhetik meg maguknak a költséges műtétet. Tudják ezt a Budapest Plasztikai Intézetnél is, ezért egy olyan pályázatot indítottak útjára, ahol a jelentkezéseket egy szakmai – plasztikai sebészből és pszichológusból álló – csapat bírálja el, hogy a kiválasztott hölgynek ingyen megváltoztassák az életét.

A mellproblémák sokfélék lehetnek. A leggyakrabban a mell megereszkedésére és teltségének elvesztésére panaszkodnak a nők, ami az életkor előrehaladtával és a terhességgel-szoptatással is összefügghet, de az sem ritka, hogy olyan nagyra nőnek, hogy komoly fájdalmat, hátproblémákat okoznak tulajdonosuknak, vagy épp olyan aprók maradnak, hogy nem érzi magát teljes értékű nőnek viselőjük. Betegség miatt is szükség lehet mellrekonstrukciós műtétre, ha szövet kerül eltávolításra a gyógyulás érdekében. Sokan azonban idegenkednek a mellplasztikától, főleg a mellnagyobbításról vagy az implantátum beültetésétől, mert úgy gondolják, túlságosan művi lesz a végeredmény. Ez a veszély azonban nem fenyeget, hiszen manapság a természetesség a fő mottója a plasztikai sebészeknek. Ha elegendő, akkor csak felvarrják a melleket, ha pedig megnagyobbítani kell a kebleket, vagy pótolni a volument, azt a testalkatnak megfelelő méretű implantátum beültetésével oldják meg. Ezekkel nemcsak esztétikailag érhetők el a szebb mellek, de mivel nem súlyosabbak a szükségesnél, nem okoznak hátfájást sem. Nem minden esetben elég az implantátum beültetése, vagy a mellfelvarrás a tökéletes eredmény elérése érdekében, ilyenkor úgynevezett kombinált műtétre van szükség, melyben egy operációban végzik el a két beavatkozást. Arról, hogy milyen típusú műtétre van szükség, a mellek állapotát felmérve, a plasztikai sebész dönt.

Dr. Molnár Béla Ákos, a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebésze. 

Van, aki azért fél a mellplasztikai műtétektől, mert úgy hiszik, hegekkel járnak, vagy – hosszú távon – egészségkárosodást okoznak az implantátumok. „Az, hogy az implantátum a mirigyállomány vagy az izom alá kerül, attól függ, hogy az orvos miként tudja legjobban elérni a kívánt eredményt. Mind az implantátum behelyezése, mind a mellfelvarrás során a plasztikai sebész a lehető legkisebb bemetszést ejti a bőrön, ha lehetséges, természetes redőkbe, a mell alá rejti a hegeket. Bármelyik beavatkozásról is beszéljünk, a műtét után 4-8 héten át speciális melltartót kell viselni azért, hogy a keblek stabil támasztást kapjanak és a gyógyulás folyamata megfelelően mehessen végbe. A modern implantátumokból – zselés állaguknak köszönhetően – nincs semmi, ami szivárogna, vagy akár a véráramba kerülhetne belőlük” – mondta el Dr. Molnár Béla Ákos, a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebész szakorvosa.

Most, hogy eloszlott minden kétség és félreértés a mellplasztikával kapcsolatban, lássuk, mi a teendője annak, aki szeretne újjászületni, szeretné visszanyerni önbizalmát, önértékelését és ismét át akarja élni saját nőiségét! Írd meg a történetedet, a problémádat 2019. április 30-ig a marketing@budapestplasztika.hu email címre. Azt se felejtsd ki, hogy milyen lelki és testi változást remélsz a mellplasztikai beavatkozástól. A Budapest Plasztikai Intézet szakértői minden beérkezett pályázatot elbírálnak és kiválasztják azt a jelentkezőt, akinek a legnagyobb szüksége van a segítségre, és aki megmutatja magát a műtét előtt és után is.

További információk a pályázattal kapcsolatban ITT találhatók.

Fotó: Unsplash.com

Promóció