Ezek a nők kedvenc szépészeti beavatkozásai

2019. február 27.
Ma már szinte minden esztétikai problémára létezik megoldás, a nők nem is titkolják, hogy sok esetben segítséggel veszik fel a harcot az idővel.

Mi zavarja a leginkább a nőket az öregedésben? A tapasztalatok szerint a legnehezebben a ráncokkal és a megereszkedett arcbőrrel és szemhéjjal barátkozunk meg. Persze nem mondunk azzal újat, hogy mi, nők szeretnénk minél tovább fiatalosak és vonzóak maradni. Ameddig csak lehet. De mi mindent vagyunk hajlandóak mindezért megtenni?

„A legnépszerűbb beavatkozások a botox és a hyaluronsavas arc- vagy ráncfeltöltések – mondja Dr. Széchenyi Kornél.orvos-esztétikai specialista, a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője. – „A ránctalanítás egyik közkedvelt módszere általában a botox, hiszen gyors, fájdalommentes és az eredménye látványos. A kezelés alkalmas a szemöldökök közötti ráncok, a homlokráncok és a szarkalábak kezelésére, és a 15-20 perces beavatkozás hatása nagyjából 3-6 hónapig is tart. Népszerű még a hyaluronsavas ránc- vagy arcfeltöltés is, ebben az esetben a töltőanyagot tűvel vagy kanüllel juttatjuk a volumenhiányos területre vagy a ráncok alá különösebb fájdalom nélkül. A kezelés hatására éveket fiatalodhatunk úgy, hogy a természetes hatás is megmarad.”

A leggyakoribb problémák közé tartozik a feszességét elveszítő, megereszkedett arcbőr, a szemhéjak lógása és az állvonal kontúrjának egyenetlenné válása. A botox mellett számos orvos-esztétikai kezelés létezik: a hyaluronsavas töltés (arc és ajkak), a felszívódó PDO-szálak és a lézeres arcfiatalítás is igen népszerűek itthon.

Hamarosan megjelenő, áprilisi számunk Beauty Extra mellékletében számos új kezelést mi is bemutatunk. Ha például a szemhéj megereszkedése jelent számunkra gondot, érdemes jól körülnéznünk, hányféle megoldás létezik. Sokaknak nyújt segítséget például a Plasmage műtét nélküli szemhéjplasztika. „Az évek múlásával sok embernél a szem körüli bőr elveszíti feszességét és rugalmasságát – árulja el a szakember.  – Valakinél gyorsabban, másoknál pedig lassan kitágul és megereszkedik, és úgynevezett ptosis alakul ki. A felső szemhéj rálóg a szempillákra, az alsó pedig sokszor táskás lesz, ami által az arc idősebbnek tűnik, mint valójában. Régebben ennek egyetlen megoldása a sebészi szemhéjplasztika volt a felesleges bőr kivágásával. Ma már enyhébb vagy középsúlyos esetekben a plazmatechnológiának köszönhetően nem kell feltétlenül kés alá feküdnünk.”

Forrás: purecom Fotó: Profimédia – Red Dot